Доля чиновника на Рівненщині: як зловили, так і виправдають!

840 0

Ми у соцмережах:

Доля чиновника на Рівненщині: як зловили, так і виправдають!

Нещодавно стало відомо, що правоохоронці на Поліссі кілька місяців стежили за місцевим чиновником. Спецоперація стосувалася викриття на хабарництві члена виконкому однієї з місцевих громад. Її завершенням стало затримання з хабаром у Рокитному головного архітектора міста. Приблизно у той же час надійшло інше повідомлення, але уже з Вараша: затриманого кілька років тому колишнього посадовця повністю виправдали у суді.

У Рокитному затримали архітектора на хабарі

Про викриття хабарника у Рокитному стало відомо перед вихідними. Слідство стверджує, що свою злочинну діяльність 59-річний керівник відділу містобудування та архітектури розпочав давно. Посадовець пообіцяв місцевому підприємцю, що використає свій вплив на місцеву владу, щоб той отримав погодження від депутатів на зміну цільового призначення земельної ділянки. Бізнесмен хотів, щоб там можна було побудувати житловий будинок, господарську будівлю та споруду. За свої послуги чиновник попросив 4 тисячі доларів, які отримував кількома траншами. Під час отримання грошей і попався правоохоронцям. У п’ятницю, 14 червня, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Слідство не називає прізвище та ім’я затриманого. Однак відомо, що членом виконкому й головним архітектором Рокитного значиться Андрій Мигловець. Відповідно до санкції кримінальної статті, йому може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

Як повідомив Григорій Таргонський, керівник Рокитнівської ОТГ, архітектору запропонували написати заяву на звільнення, не чекаючи завершення розслідування справи. Що він і зробив.

У Вараші — суд виправдав чиновника, звинуваченого у наживі

А тим часом пролунав вирок у суді у Вараші, де слухалася справа колишнього директора комунального підприємства «Благоустрій» Юрія Сергійчука. Чиновника звинувачували в тому, що хотів нажитися на встановленні вуличних камер відеоспостереження у Вараші. Але справа повністю розвалилася у суді.

За версією слідства, у 2016 році Юрій Сергійчук за попередньою змовою із головним енергетиком установи погодився, аби компанія «Ель-Рої» встановила відеокамери у Вараші без укладання відповідного договору. За це він нібито вимагав 18 000 гривень.

У суді ексддиректор свою вину заперечив і розповів, що міська рада письмово зобов’язала КП «Благоустрій» виконати роботи з прокладання кабелю та підключення камер до електромереж, які мала оплатити компанія «Ель-Рої». Тоді обидва керівники погодили обсяги робіт, строки, визначили необхідні матеріали та вартість робіт — 18 000 грн. Підлеглі обвинуваченого підтвердили його слова.

Суддя Іван Зейкан визнав посадовця невинним у пред’явленому йому обвинуваченні та виправдав у зв’язку з відсутністю у його діях складу кримінального правопорушення.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також