Донька рівненського авторитета пішоходів не пропускає?

25380 0

Ми у соцмережах:

Донька рівненського авторитета пішоходів не пропускає?

Цієї неділі у центрі Рівного позашляховик збив одразу трьох пішоходів. Потерпілі перетинали перехрестя вулиць Чорновола та Драгоманова, коли у них в’їхав автомобіль «Kia Sportage». За кермом була 20-річна рівнянка.

Позашляховик повертав ліворуч — з вулиці Чорновола на Драгоманова і мав би пропустити пішоходів, які йшли тротуаром вулицею Чорновола і переходили вулицю Драгоманова. Проте дівчина за кермом не зупинилася.

Серед тих, кого збило авто, були і дитина з мамою — восьмирічна та 36-річна жительки Здовбиці Здолбунівського району. На щастя, серйозних травм вони не отримали і від госпіталізації відмовилися, медики їх лише оглянули на місці ДТП.

А ось третього пішохода, 87?річну рівнянку, забрали до нейрохірургічного відділення міської лікарні з закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку. Бабуся наразі перебуває у лікарні, і, як зазначають у поліції, випишуть жінку не скоро, оскільки медики виявили у неї ще й супутні захворювання.

Дівчина за кермом, за попередньою інформацією, була тверезою. Підозру у вчиненні злочину водійці не оголосили — правоохоронці чекають на результати всіх експертиз, а також на одужання жінки, яка потрапила до лікарні, адже від її стану залежатиме ступінь вини рівнянки.

Відомості за фактом порушення правил дорожнього руху внесли до Єдиного реєстру досудового розслідування за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження). Передбачене покарання — штраф від 3400 до 8500 грн, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

За попередніми даними, керувала позашляховиком донька Ігоря Мокринського, більш відомого у Рівному як Мокрий. Мокринського, нагадаємо, торік звинуватили в організації злочинного угруповання. З літа він та його спільник Володимир Шевчук (Большой) — у розшуку. Якщо водійці оголосять про підозру, під слідством буде не лише батько, а й донька.

До слова, при виїзді з Драгоманова на вулицю Чорновола немає пішохідного переходу, проте, як зазначають у поліції, перехід там для пішоходів — правомірний. Адже відповідно до «Правил дорожнього руху», пішоходи мають право переходити проїзну частину на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч навіть якщо там немає пішохідного переходу.

А водії, у свою чергу, повинні пропустити пішоходів, повертаючи на іншу вулицю. А подібних переходів у Рівному, як на Чорновола та Драгоманова, чимало. Наприклад, виїзд з вулиць Котляревського чи Тихої на вулицю Степана Бандери, чи з вулиці Словацького на Симона Петлюри.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також