«Доньку скалічив через національність», — стверджує мати дитини, яку побив старшокласник

1527 0

Ми у соцмережах:

 «Доньку скалічив через національність», — стверджує мати дитини, яку побив старшокласник

Того дня другокласниця Марина Кісельова прийшла зі школи раніше, ніж зазвичай, у супроводі старшої подруги. Після великої перерви дитині стало зле, вона півуроку проплакала в класі, тому вчителька й відпустила її раніше додому.

— Донька скаржилася на головний біль, — розповідає мама дівчинки Лілія Кісельова, - і тільки під вечір розповіла, що її вдарив учень 8-го класу. Хлопець підійшов до неї на перерві разом зі своїми товаришами, обізвав «циганкою смердючою», а потім вдарив долонею по шиї. Спочатку ми не надали цьому значення — сподівалися, минеться, але вночі у доньки різко погіршилося самопочуття. Вранці дитину відвезли до районної лікарні. Медики оглянули доньку і поставили діагноз — струс спинного мозку. Дитині наклали нашийний корсет і попередили, що з такою травмою не виключено, що у доньки можуть відмовити руки і ноги. Так і сталося. Ми змушені були завезти дитину до Рівненської центральної міської лікарні, де вона пробула цілий тиждень. Тепер вона почала потроху ходити. Лілія Кісельова розповіла, що з їхньої доньки раніше неодноразово глузували діти в школі. — Ми за національністю румуни, — показує свідоцтво про народження доньки і власний паспорт Лілія Кісельова. — Через це доньку неодноразово обзивали циганкою і різними неприємними словами. Особливо кепкували старшокласники. Втім, до рукоприкладства ніколи не доходило.

Коментарі Віталій Чубаєвський, начальник кримінальної міліції у справах дітей по Рівненській області: — Така конфліктна ситуація справді була. Ми провели перевірку і матеріали направили до судмедекспертизи. Звідти отримали висновок — дівчинка отримала легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров’я. Відповідно, підстав для порушення кримінальної справи не було. Крім того, хлопцю тільки 15 років. А згідно із законодавством відповідальність настає з 16 років. Тому ми склали адмінпротокол на його батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків і направили на розгляд суду. Матері дитини порадили за відшкодуванням моральної та матеріальної шкоди звертатися до суду. Щоправда, вже у цивільному порядку. Також мені відомо, що друга сторона — батьки хлопця — теж звернулася зі скаргою до міліції. Вони скаржаться на те, що бабця постраждалої дівчинки, коли вела їхнього сина до директора, його побила. Нині ми проводимо перевірку за даним фактом. Якщо він підтвердиться, то і друга сторона нестиме адміністративну відповідальність. Людмила Нижник, заступник директора з виховної роботи ЗОШ с. Здовбиця Здолбунівського району: — Раніше проблем з поведінкою у цього хлопчини не було. На мою думку, це сталося ненавмисно. У такому віці діти часто бешкетують і шарпають одне одного, втім, до побоїв не доходило. Чи ображали дівчинку раніше — не знаю. Я працюю у школі лише рік. Можливо, і були такі випадки, адже помічала, що мати її забирала після уроків зі школи. Втім, ніяких скарг від батьків дитини до мене не надходило. Щоб запобігти подібним випадкам, ми провели виховну роботу з учнями та їхніми батьками.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також