Допомогти дітям та розвантажити батьків: як функціонуватиме «BabyLand» у житловому комплексі «На Щасливому»

1393 0

Ми у соцмережах:

Допомогти дітям та розвантажити батьків: як функціонуватиме «BabyLand» у житловому комплексі «На Щасливому»

Всі з нетерпінням чекають відкриття у Рівному закладу дошкільної освіти “BabyLand” . Адже це, без перебільшення, найбільш масштабний та грандіозний освітній проект за останнє десятиліття у місті.

За доволі короткий термін була побудована сучасна будівля з врахуванням всіх вимог та норм щодо таких закладів.  Щоб відкрити дійсно креативний садок, довелося постаратися, адже такого за останні 20 років ніхто не будував. Тому всі були зацікавлені в тому, щоб  і будівля, і наповнення, і естетизм, а також функціональність були на найвищому рівні.

Звідки взялася ідея створення такого закладу і його реалізації, нам розказав забудовник мікрорайону «На Щасливому» — Курис Роман Сергійович.

Кілька років тому його родина стикнулася з питанням розвитку, зокрема мовленнєвого, у дитини дошкільного віку. За його словами, тоді разом з дружиною вони зверталися до різних спеціалістів, аби з’ясувати причину і знайти варіанти допомоги.

– Нюанси щодо мовного розвитку почалися з двох років, але всі активно чекали, що щось зміниться, переросте. Та час ішов, і виникла потреба звернутися до спеціалістів. І ось тут почалися кола пекла, бо спеціалісти були розкидані в різних кутках міста, дорога займала багато часу і, відповідно, переміщення надзвичайно втомлювали і дитину, і нас, – розповідає Роман Курис.  Виходило так, що до одного спеціаліста потрібно їхати на Північний, а вже за годину потрібно бути в іншого – на Ювілейному. Це дуже некомфортно.

Роман Курис каже, що саме тоді і подумав, що добре було б зібрати усіх в одному місці. 

– І так прийшла ідея збудувати дитячий садок, у якому б надавали весь спектр послуг для всіх охочих і для тих, хто має в тому потребу, - додає пан Курис.

До того ж, за словами Романа Куриса, коли зіткнулися із проблемою у родині, то побачили, що на сьогодні є безліч дітей, які потребують додаткової допомоги логопеда, психолога, дефектолога, реабілітолога. І немає місця, де б достойно змогли б у процесі гри надати такі послуги

Так ми зібрали всіх спеціалістів докупи і створили сучасний дитячий садок, із комфортними умовами і для дітей, і для батьків. Тепер батькам не потрібно буде шукати купу спеціалістів або ж репетиторів, все це ми зробили у своєму закладі. Де дітки будуть і навчатись, розвиватись, і відпочивати, – говорить Роман Курис.  –   А ще, коли сам зіштовхнувся з питанням, як організувати достойний розвиток та навчання своїй дитині, тоді і почав плекати ідею про створенню мегаконцентрованого закладу.

Директоркою “BabyLand” стала рівнянка Ірина Петрик-Щокова. Саме вона змогла досягнути позитивних результатів при подоланні проблеми, з якою стикнулася родина Курисів.

Пані Петрик-Щокова  має три вищі освіти: економічну, педагогічну, дефектологічну, – а також є олігофренопедагогом (викладає та навчає  дітей з особливими освітніми потребами) та активним логопедом-практиком.  Окрім того, має і музичну освіту.

– Я в педагогіці все життя, виросла в педагогічній родині. Моя мама працювала методистом в дошкільному закладі, я знаю, як це працює зсередини, адже, фактично, виросла у дошкільних закладах. Я знаю, що як робиться, що як відбувається, як це функціонує, – каже Ірина Петрик-Щокова. – Навчаючись на олігофренопедагога та логопеда, паралельно почала працювати у Рівненському обласному спеціалізованому будинку дитини на посаді логопеда.

Пані Ірина розповідає, що коли почала займатися із дитиною Романа Куриса, то помітила певні нюанси, які мали би насторожити всіх набагато раніше. Поралила батькам звернутися до столичних спеціалістів.

– У Києві пояснили, чому так сталося із дитиною. Там конкретно сказали, що це, і вказали, що потрібно робити. Нам дали план дій орієнтовно на рік. проте ми цей план виконали за три місяці. Але це були щоденні заняття по дві години, – розповідає Ірина Петрик-Щокова. – Опісля ми знову поїхали до столиці, де нам дали нові рекомендації. Із ними ми впоралися за чотири місяці. І приїхавши втретє, ми отримали висновок — дитина наздогнала однолітків у розвитку. Київські спеціалісти дали високу оцінку нашій педагогічній роботі.

 

Дитина вже йде до школи, вона вміє читати, рахувати, писати, говорить складними реченнями.

-Вона ще таке розкаже, що ніхто й не здогадається, що в цієї дитини були проблеми, – розповідає Ірина. 

На переконання директорки дитсадка, щоб був ефективний результат у роботі із дитиною, має бути комплексний підхід одразу кількох спеціалістів. За таким принципом і функціонуватиме “BabyLand”. 

Коли між спеціалістами немає злагодженого зв'язку і плану дій, результат буде не настільки ефективний, наскільки би хотілося батькам. Ми створюємо середовище, в якому діткам буде морально, емоційно, фізично комфортно, добре, спокійно, і вони будуть відчувати себе достойною особистістю, - зазначає керівниця.  – Окрім того, ми хочемо розвантажити батьків, щоб після садка вони займалися своїми справами, а не шукали у різних кутках міста додаткової допомоги. Батьки мають приділяти час родині, рідним, близьким  та діткам — не варто його гаяти в дорозі, в пошуку, в сумнівах. Ми працюємо для того, щоб кожен спеціаліст надавав  свої знання в тому обсязі, якого потребує дитина.

Кожна дитина у дитсадку, відповідно до її рівня можливостей і розвитку, матиме своє заняття. Допомагатимуть їй логопеди і психологи, арт-викладачі та викладачі англійської мови, реабілітологи та вихователі.

– Є різні діти. Наприклад, сім’я переїхала, дитина сумує, вона не звикла до іншого середовища. Тоді їй допомагатиме психолог. Є й дітки психологічно стійкі, то таким треба дати додатковий стимул для життя. Заняття з додаткового розвитку з такою дитиною теж будуть проводитись, просто іншого напрямку, - зазначає Ірина Петрик-Щокова.

Окрім того, у закладі діятиме навчально-розвивальна програма , затверджена МОН, але з багатьма елементами різних авторських програм. 

– Ми гарантуємо, що дитина на виході із садка отримає такий набір знань, вмінь і навичок, що батькам  не треба буде бігати шукати репетиторів. А ще вона отримає комфорт, затишок, любов, повагу, взаєморозуміння і дружбу — все те, що так важливо для її життя! – зазначає директорка «BabyLand».

Відкриття закладу відбудеться 3 серпня об 11:00. Діток та їхніх батьків розважатимуть аніматори. Під час відкриття буде екскурсія для усіх гостей. Окрім того, розіграш тримісячного безкоштовного навчання у садку. Приходьте, ви не пожалкуєте.

На правах реклами. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також