Дорога біля «Бочки»: земля звільнена, залишилось покласти асфальт

310 0

Ми у соцмережах:

Дорога біля «Бочки»: земля звільнена, залишилось покласти асфальт

Ще у травні на вулиці Петлюри в центрі Рівного почали розбирати літній майданчик біля пивного бару: демонтували навіс та столики. Для того, щоби нарешті зробити проїзд до драмтеатру та продуктового ринку. Згоду на це дав власник «Бочки» Василь Гайдур, який облаштує вхід до пабу в іншому місці. А облаштовувати квазікільце на звільненій землі взялося місто.

Упродовж кількох останніх днів перехожі бачили, як працює будівельна техніка. Яму, де раніше розміщувалася літня тераса, засипали і утрамбували. Але поки що проїхати там неможливо, рух водіям перегороджують будівельні конструкції. Триває підготовка до укладання асфальту, а коли все буде готово — нанесуть розмітку.

Віктор Шакирзян,
в.о. міського голови Рівного:

— Раніше тут був проїзд. Але колись земельна ділянка попала саме власнику «Бочки», і ми не могли зробити реконструкцію на тому етапі. Велися перемовини, і він таки погодився віддати частину свого приміщення, демонтував його за власні кошти — віддав для міста земельну ділянку, щоб ми могли облаштувати рух по колу, що зменшить затори.

Рух буде одностороннім. Планується, що заїзд у квазікільці буде з вулиці Гетьмана Мазепи у напрямку продуктового ринку по вул. Полуботка, а звідти транспорт виїжджатиме по вулиці Сагайдачного на Симона Петлюри. Тим, хто звик паркувати свої автомобілі на «тупику» за драмтеатром, ймовірно, не доведеться змінювати свої звички — можливість паралельного паркування тут передбачена.

Відкрити ж новий проїзд хочуть до початку вересня, якщо погодні умови дозволять завершити роботи у строк.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також