Дорога біля Рокитного тепер миготітиме у темряві, щоб водії бачили на «зебрах» пішоходів

986 0

Ми у соцмережах:

Дорога біля Рокитного тепер миготітиме у темряві, щоб водії бачили на «зебрах» пішоходів

Укравтодор підвищує рівень безпеки на автошляху Н-25

Цього року у рамках поточного середнього ремонту відновлюють автошлях Н-25 Городище – Рівне – Старокостянтинів по всій протяжності в Рівненській області. Наразі активно ведуться роботи на 28 км, ще 30 км – на фінальній стадії проєктування.

Влаштовано понад 70 км нового якісного покриття. Для організації дорожнього руху нанесено горизонтальну розмітку, встановлено дорожні знаки, влаштовано острівці безпеки та пішохідні переходи з автономною системою штучного освітлення.

Крім цього, для покращення зорового орієнтування водія в темну пору доби та при несприятливих погодних умовах, на автомобільній дорозі Н-25 в районі с.Рокитне встановлюють вставки розмічальні дорожні (ВРД).

Конструкція ВРД виготовлена у вигляді напівсфери, таким чином, при потраплянні світла в елемент, відбувається викривлення світла та освітлення елементу на 360°. Таке технологічне облаштування автошляху покращує видимість траєкторії руху в темну пору доби і, як наслідок:

• водію у нічний час чітко видно зону переходу та пішоходів, які до нього наближаються
• зменшується кількість аварій у зонах підвищеного ризику.

ВРД допомагають зберегти здоров’я та життя людей, а також запобігають ушкодженню автівок. У світовій практиці пасивне освітлення визнане ефективним методом підвищення безпеки на дорогах. Як працюють вставки розмічальні дорожні в Україні, дивіться у відео.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також