Дорога до Білого озера: не ремонт, а обробка

2785 0

Ми у соцмережах:

фото: Володимирець сіті

Упродовж літа до влади надходили скарги про жахливий стан дороги до Білого озера, тому вирішили вже розпочати підготовчі роботи до майбутнього великого ремонту. Загалом буде витрачено більше 16 мільйонів гривень, щоб підлатати під’їзну дорогу до Вараша. Однак цей ремонт так обурив місцевих водіїв, що вони написали більше сотні скарг у поліцію.

Велике зібрання автомобілістів відбулося цих вихідних поблизу села Суховоля Володимирецького району. Чоловіки скаржилися, що після ремонту від дороги відривається каміння, яке б’є по склу авто. На деяких ділянках тонкий шар покладеного дорожнього полотна узагалі відстав від дороги. Але у Службі автомобільних доріг, яка й замовляла ремонт близько 20 кілометрів дороги Зарічне — Боровець — Стара Рафалівка — Полиці, усі нарікання автомобілістів відкидають. Кажуть — самі винні, що каміння побило їхні автомобілі.

Дмитро Леонтіюк, речник служби автомобільних доріг в Рівненській області:

Плануємо в наступному році відремонтувати ділянку дороги до Білого озера. Адже її стан жахливий, тож роботи там чимало. Оскільки це одна і та ж дорога, то ділянку до Вараша, яка у більш-менш нормальному стані, вирішили захистити завдяки поверхневій обробці. Щоб її не розбила великогабаритна техніка. Тому й замовили поточний ремонт із покладенням захисного шару.

Поверхнева обробка виглядає так: усі вибоїни в асфальті ремонтують, а дорожнє полотно покривають спеціальним шаром з бітуму та дрібного щебеню. За два тижні уся ця маса загусає, закриваючи дорогу, наче захисне скло мобільний телефон. Так нам вдасться виграти кілька років, поки ремонтуватимемо ділянку до Білого озера. Поки поверхня не застигла, то по такій дорозі не можна їхати швидше 40 км/год. Відповідні попереджувальні знаки там уже давно встановлено. Очевидно, місцеві водії їхали набагато швидше, тому каміння їм і побило скло.

Нас тривожить лише те, що на деяких ділянках поверхнева обробка відстала від основного шару асфальту. Такого бути не повинно. Однак жодної гривні підрядній компанії ми ще не заплатили і не заплатимо, поки усе не буде якісно зроблено.

Додамо, що тендер на ремонт дороги на 16 млн 500 тис. гривень виграло київське товариство «Спецпроектпостач».

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також