Дорога до прийняття бюджету 2022 прокладається податковим катком, – «УДАР Віталія Кличка» закликає владу не педалювати прийняття скандального законопроєкту 5600

477 0

Ми у соцмережах:

Дорога до прийняття бюджету 2022 прокладається податковим катком, – «УДАР Віталія Кличка» закликає владу не педалювати прийняття скандального законопроєкту 5600

15 вересня Кабінет Міністрів затвердив проєкт бюджету України на наступний рік. На поточному тижні проєкт державного бюджету (№6000) буде розглядатися у першому читанні. Разом з тим, цього тижня заплановано розгляд законопроєкту №5600.

 Основні показники проєкту Держбюджету-2022:

● Зменшення дефіциту бюджету до 3,5% від ВВП

● Доходи становитимуть 1 277,7 трлн гривень

● На видатки спрямують 1 465,7 трлн грн

● Зростання ВВП – близько 4%

Міністерство фінансів допускає у проєкті бюджету 2022 року потенційні надходження у понад 30 млрд грн від так званого «антиахметовського» законопроєкту №5600, який наразі готують до другого читання. Профільний комітет ухвалив рішення рекомендувати парламенту схвалити 5600 у другому читанні та в цілому. В рішенні комітету зафіксоване нова спецпроцедура розгляду законопроєкту, яка унеможливлює поставити депутатам свої правки в залі.

- Уряд шантажує українців скороченням фінансування важливих статей у проєкті держбюджету в разі не ухвалення скандального “антиолігархічного” законопроєкту №5600,
- прокоментували в УДАРі.

Презентуючи урядовий проєкт бюджету, прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що це «не лише збалансований і реалістичний, але й бюджет модернізації країни, відновлення економіки та інвестицій у людей, у їхнє здоров'я, освіту і розвиток». На перший погляд, державний бюджет виглядає збалансованим. Збільшуються надходження на понад 100 млрд грн, дефіцит на рівні 3,5%, що цілком відповідає вимогам МВФ.

Однак схоже, що рецепт «збалансованого» бюджету від уряду – це взяти гроші в українців, посиливши фіскальний тиск на малий та середній бізнес, що болюче б’є по середньому класу українців.

- Уряд називає законопроект «антиолігархічним», але насправді він спрямований супроти народу України, супроти малого та середнього бізнесу та простих громадян, - прокоментував ситуацію Валентин Демчук, лідер УДАРу на Рівненщині.

Урядовці намагаються пов’язати необхідність прийняття законопроекту 5600 із забезпеченням фінансування важливих галузей у бюджеті. Тобто, уряд хоче накинути думку, що без схвалення 5600 не лише не вдасться отримати збалансований бюджет, а окремі статті бюджету не отримають фінансування.

А це «недоотримані» мільярди на охорону здоров’я, культуру, розвиток стратегічних галузей, авіабудівництво, розвиток спорту, цифрові інновації, оборонно-промисловий комплекс тощо.

«УДАР Віталія Кличка» закликає уряд не брати українців у заручники, протискаючи за допомогою бюджету прийняття законопроєкту 5600, що посилює фіскальний тиск на малий та середній бізнес. Водночас у бюджеті має бути передбачена реальна підтримка економіки та її модернізації. Уряд має передбачити захищені статті бюджету для збільшення фінансування програм пільгового кредитування бізнесу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також