Дорогі операції для сердечників стануть безкоштовними

1999 0

Ми у соцмережах:

Дорогі операції для сердечників стануть безкоштовними

Щороку більше ста мешканців Рівного потрапляють до лікарень у напівпритомному стані з діагнозом інфаркт міокарда. Врятувати життя таким пацієнтам може тільки оперативне втручання, а коштує воно недешево. За сприяння Світового банку такі операції в обласній лікарні уже проводять безкоштовно. А на початку квітня така операція стане безкоштовною і в центральній міській лікарні Рівного — з міського бюджету планують спрямувати 5 мільйонів гривень.

Віктор Іськів, начальник міського управління охорони здоров’я:

— Пацієнтів, на кардіограмі яких уже видно зміни притоку крові до серця, держава забезпечує коштами на закупівлю витратних матеріалів для операції. Фінансування для таких хворих з державного бюджету спрямовують в обласну лікарню. Коли ж діагноз інфаркт потрібно підтверджувати, то витрати збільшуються: ангіографія коштує близько 15 тисяч гривень, у таку ж суму обійдеться стент для судин серця. Витрати на таких пацієнтів в обласній лікарні забезпечує програма Світового банку.

А от в Рівному всі пацієнти змушені платити за такі операції з власної кишені. Тому було прийнято рішення, щоб зробити безкоштовними такі оперативні втручання. Усе покриє міський бюджет. Однак така операція буде безкоштовною лише для тих людей, які проживають у Рівному. Уже з міського бюджету виділено перші кошти та почалася процедура закупівлі стентів. Пацієнти перестануть платити за дорогу операцію на початку квітня.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також