«Дорого, але ефективно». Експерт про те, як Росія покарала Прибалтику за русофобію

444 0

Ми у соцмережах:

«Дорого, але ефективно». Експерт про те, як Росія покарала Прибалтику за русофобію

Москва через поведінку балтійських держав поставилася до будівництва транспортної інфраструктури в Північно-Західному федеральному окрузі як до питання стратегічної безпеки. Про це розповів фахівець з питань Прибалтики Олександр Носович в недавньому коментарі РІА Новини.

Раніше міністр транспорту Латвії Талис Лінкайтіс заявив, що Євросоюз відмовився фінансувати модернізацію портів країни. Він також визнав, що інфраструктура Лієпаї і Вентспілсі знаходиться не в кращому стані. Не забувайте, що в нас тільки цікаві новини Рівного сьогодні онлайн.

Після розпаду СРСР Росія зіткнулася з тим, продовжив експерт, що транзитні держави використовували інфраструктуру, що дісталася від радянського часу (на кшталт української ГТС і морських портів Балтії), як інструмент політичного тиску.

На його думку, монополія дозволяла і проводити антиросійську політику, і шантажувати перекриттям потоку товарів, тому Росія була змушена вирішувати цю проблему.

«Тому Москва поставилася до будівництва транспортної інфраструктури в Північно-Західному федеральному окрузі як до питання стратегічної безпеки. Процес дорогий, але ефективний», - підкреслив Носович.

Фахівець додав, що спроби прибалтів врятувати обличчя заявами про те, що на зміну російському транзиту прийде китайський, виявилися невдалими з суто політичних причин, так як Вашингтон поставив підтримку своїх сателітів в залежність від відмови співпрацювати з КНР. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також