Дороговкази повернуть на траси Рівненщини?

2675 0

Ми у соцмережах:

Дороговкази повернуть на траси Рівненщини?

Півтора місяця тому практично на усіх автошляхах країни й, зокрема, Рівненщини зникли дорожні знаки з назвами населених пунктів та відстанню до них. Це робилося для того, щоб окупанти не змогли швидко зорієнтуватися на місцевості під час наступу. Бо як показує практика, GPS-навігація — не надто надійний помічник у незнайомих краях. Але виявилося, що часом у трьох соснах блукають і місцеві водії, хоча всі думали, що вони й так добре вивчили свої дороги. Не кажучи вже про переселенців, які масово їдуть у західні області, рятуючись від війни.

Нещодавно в ефірі телемарафону перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив, що демонтовані дороговкази повернуть на свої місця:

— Воєнний стан був оголошений по всій Україні. Усі регіони, навіть ті, де не велися активні бойові дії, готувалися до оборони, і для цього вживали певних заходів. Нині території та міста, в яких тривали бойові дії, після деокупації повертаються до впорядкованішого життя. Це стосується і безпеки дорожнього руху. Через те й повертають дорожні вказівники.

Втім, до Рівненщини черга поки не дійшла.

Дмитро Леонтіюк, речник служби автомобільних доріг Рівненської області:

— Повертати зняті дорожні знаки на дороги Рівненщини чи ні, вирішуємо не ми, а військове керівництво. Наша справа була — не наробити шкоди. Адже демонтували знаки саме з міркувань безпеки, щоб ускладнити просування ворога. Поки що ми не отримували жодних розпоряджень стосовно відновлення дорожніх знаків. Якщо таке з’явиться, одразу приступимо до роботи. Частина знаків зберігається у наших підрядних організаціях, а деякі, особливо у віддалених населених пунктах з трасами невеликої інтенсивності руху — в офісах ОТГ по різних територіальних громадах. Встановлення дорожніх знаків може зайняти більше часу, ніж демонтаж. Адже загальна протяжність автомобільних доріг державного значення по території області становить 2004,8 км, ще понад 3 тис. км автошляхів відноситься до доріг місцевого значення. Тому буде набагато простіше, якщо відновлювати дорожні знаки на місцях будуть саме ті, хто їх демонтував.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також