Дорожче, ніж у Рівному: квасилівчани вийшли на акцію під теплопункт

1193 0

Ми у соцмережах:

Дорожче, ніж у Рівному: квасилівчани вийшли на акцію під теплопункт

Частина жителів Квасилова хоче, аби тарифи на тепло у них були не більшими, ніж у Рівному. Бо тепер вони з обласним центром – одна громада. Втім, тепло у домівки квасилівчан подає комунальне підприємство "Рівнерайкомуненергія", тариф для якого наприкінці 2020-го затвердила Рівненська районна рада.

Десятки квасилівчан 15 січня зібралися біля теплопункту. Вони спілкуються з представниками теплопостачальника – "Рівнерайкомуненергії". Адже, тариф з 1 січня – 10,45 гривні, кажуть квасилівчани. Вони не розуміють, чуму він вищий ніж в обласному центрі, повідомляє Суспільне.

"Чому сьогодні така велика ціна і з якої стелі вони її взяли? Таку велику ціну люди неспроможні оплатити. Чому у Рівному одна ціна, а в нас зовсім друга ціна? В нас котельня поряд, біля будинків. Чому така ціна?" – каже квасилівчанка Марія.

Тариф районна рада підвищила 22 грудня. Раніше, кажуть представники підприємства, працювали в збиток.

"Люди мають певну кількість питань: правильних, болючих. Але місце цієї зустрічі має бути не тут, на мою думку, а десь, де влада знаходиться. І задавати ці питання владі, щоб вона впливала на Кабмін, на президента, і так далі, на регуляцію ціни газу. Бо ми так само заручники ситуації. Наш тариф просто покриває витрати на постачання тепла для населення, ми нічого не заробляємо", – коментує директор "Рівнерайкомуненергії" Антон Заглинський.

Вирішити ситуацію може передача котельні Рівному. Процес інтеграції Квасилова розпочався 24 грудня, – наголошує староста. І він може тривати до пів року.

"А далі потрібно ставити питання, ініціювати передачу котельні на баланс Рівненської міської ради, вибирати теплопостачальну організацію, щоб люди не постраждали, бо відключати самовільно централізоване опалення законом самовільно не дозволяється", – роз'яснює староста Квасилова Віта Кисільова.

Формат заходу в вигляді мітингу старосту Квасилова не влаштовує. Каже, потрібно організувати процес – призначити представника від кожного будинку. Далі задокументувати усе протоколом зборів за участю "Райкомуненергії" та депутатів Рівненської райради, які затверджували підвищення тарифів.

Тож староста Квасилова запросила ініціативну групу до будинку культури. Після годинного обговорення слово взяв представник міськвиконкому.

"Пропоную внести пропозицію на сесію Рівненської районної ради повернутися до перегляду тарифу і прискорити передачу на міський баланс. Друге звернення, щоб у протоколі вписали – аби ми пришвидшили прийом. Наступний виконком Рівного планується 26 числа, ми кажемо – он є протокол, давайте приймайте котельню", – сказав член Рівненського міськвиконкому Юрій Лазаревич.

Цю пропозицію внесли у резолюцію, під якою і підписалися присутні. Механізм передачі має розробити комісія з реорганізації міськради, пояснила Віта Кисільова. Тим часом на перехідний період просять знизити вартість гігакалорії. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також