Дощі на Рівненщині — зі Скандинавії

1102 0

Ми у соцмережах:

Дощі на Рівненщині — зі Скандинавії

Після спекотної погоди перший місяць осені приніс на Рівненщину затяжні дощі. І це в той час, коли багато людей планували зайнятися у вересні збором врожаю на городах. Однак синоптики заспокоюють — тепла погода ще буде. Її просто потрібно дочекатися.

Ніна Мороз, синоптик:

— Цьогорічний вересень не такий, як зазвичай. Адже в попередні роки у вересні було багато досить теплих днів. Взагалі у нас якщо в одному місяці дуже сухо, то в іншому може випасти надмірна кількість опадів. Завдяки цьому один місяць компенсує показники іншого, і якщо проаналізувати ситуація за рік, то можна побачити, що опадів випало приблизно стільки, скільки й раніше. Просто випадіння опадів відбувалося нерівномірно. У нас так відбулося й у вересні. Весь місяць переважали циклони. Зазвичай вони несуть до нас нестійку погоду. Влітку циклони несуть до нас спекотну погоду, восени — дощі, а взимку — морози. У вересні на Рівненщину приходили прохолодні повітряні маси зі Скандинавії. Зайшла така порція холоду, що на початку вересня на ґрунті були й заморозки. Ці повітряні маси розбавляло тепло з півдня. Отакий циклонічний характер погоди буде зберігатися в області до кінця вересня. Нічна температура до кінця тижня коливатиметься в межах 6–11 градусів тепла. Оскільки у четвер та п’ятницю буде більше сонця, то погода триматиметься без опадів. В ці дні денна температура очікується майже до 20 градусів тепла.

Можна сказати, що останні два дні вересня подарують нам тепло. Але у перші дні жовтня в область знову прийде циклон. Цього разу вже з району Атлантики. Цей циклон з 1 по 4 жовтня принесе до нас дощі. Буде достатньо вітряно, а температура повітря трохи знизиться. Вдень вона буде у межах 10–16 градусів. Загалом через вітер і хмарне небо людям буде відчуватися, що стало прохолодніше. Однак ще у перші два тижні жовтня тепло збережеться. В цей час дощів буде менше.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також