Досить палити суху траву! - рятувальники Рівненщини нагадали про штрафи

495 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Лише минулої доби місцеим вогнеборцям довелося гасити 9 різних пожеж - від палаючих будівель до чагарників. Зокрема, учора в селі Люхча на Сарненщині горіло півгектара сухої трави. Причина пожежі встановлюється.

На Рівненщини все частіше горить суха трава.
 
 - Найбільше пожеж в екосистемах спричиняють самі люди, підпалюючи траву. Нагадуємо, що такі дії є порушенням законодавства й тягнуть за собою відповідальність. Також спалення трави є небезпечним. Радимо громадянам забути про варварську практику випалювання сухостою, - кажуть у ГУ ДСНС у Рівненській області.
 
Дотримуйтесь простих правил:
 
• не паліть суху траву і сміття, забруднюючи навколишнє середовище та провокуючи пожежі в екосистемі;
 
• допомагайте рятувальникам, а не підкидайте їм зайвої роботи у вигляді гасіння наслідків вашого «прибирання».
 
• повідомляйте до поліції про паліїв і за можливості проводьте профілактичні бесіди із сусідами, які нехтують попередженнями та правилами, - додають вогнеборці.

До слова, такі правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу за статтями 77 (Порушення вимог пожежної безпеки в лісах) та 77-1 (Самовільне випалювання рослинності або її залишків) Кодексу України про адміністративні правопорушення.:

• на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 060 грн до 6 120 грн)

• на посадових осіб — від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15 300 грн до 21 420 грн).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також