Доскандалились: орендодавець «виселить» учнів музичної школи

1582 0

Ми у соцмережах:

Доскандалились: орендодавець «виселить» учнів музичної школи

Переполох навколо капремонту фортепіанного корпусу музичної школи №1 у Рівному набирає обертів. Кілька днів тому секретар міськради Віктор Шакирзян обурювався тим, що зі старої будівлі на вул.16 Липня на зиму зняли дах, від чого вона може зруйнуватися. А ще раніше нардеп Дмитро Соломчук разом з колегою Юрієм Павленком домоглися, щоб умовами навчання юних піаністів зайнялася прокуратура — адже нині з півтисячі дітей займаються музикою в орендованому приміщенні на вул. Відінській, 39.

В результаті весь цей галас довів до того, що учнів… попросили «на вихід» — з тимчасових класів у гуртожитку, який належить ТОВ «Рівнебудальянс». Минулого тижня власник будівлі написав листа директору музичної школи Олександру Приходьку, що їм доведеться підшукати собі інше приміщення, а це — звільнити. Крайній термін — до кінця семестру. Причина: «у зв’язку з соціально нездоровою ситуацією, яка склалася навколо договору оренди».

В міському управлінні комунальною власністю пояснюють, що наразі переселити вихованців музшколи їм нікуди. Адже потрібно віднайти 24 невеликих аудиторії, де можна розмістити музичні інструменти. Але чиновники закликають не панікувати.

Марина Кузмічова, профільна заступниця міського голови Рівного:

— Учні зможуть навчатися в орендованому приміщенні ще до кінця навчального семестру — тобто до літа. Це означає, що час у нас є, і панікувати не потрібно.

Дмитро Соломчук, народний депутат України, який ініціював виїзну робочу нараду Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань порушення прав дитини:

-Ще під час виїзної наради Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради у Рівному пані Кузмічова переконувала, що для дітей створять відповідні умови. Надворі зима, а діти навчаються як у хліву: в куртках, жахливих умовах – там нічого так і не зробили. Чому не виконана обіцянка? Коли чиновники облаштовують для себе місце, вони швидко створюють комфортні умови та переїжджають у теплий офіс. А дітям що, все одно? Коли місцева влада «шукала» приміщення для дітей, могла хоча б оголошення виставити. Можливо, тоді б і місцевий бізнес знайшовся, який готовий надати гідні умови. На місцевих виборах говорили про децентралізацію і повноваження «на місця». Настав час говорити про відповідальність місцевої влади за свої рішення. І її мають понести чиновники, які винні у цій ситуації. Діти заслуговують на комфорт.

 

Зрештою, батьки учнів не втрачають надії повернутися до школи на вулицю 16 Липня — коли старий корпус таки оновлять. Будівля має бути готовою уже до вересня цьогоріч. Якщо тільки ремонтні роботи знову не затягнуть. 

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також