Доставка цінних вантажів

125 0

Ми у соцмережах:

Доставка цінних вантажів

Серед усіх видів вантажоперевезень доставка цінних вантажів – одна з найдорожчих, і це не дивно. Адже йдеться про транспортування вантажу, ціна яких може обчислюватися десятками та сотнями тисяч доларів або з категорії безцінних.

Щоб правильно організувати вантажні перевезення, потрібно довірити це завдання професіоналам. Нижче поговоримо про це детальніше.

Правильний вибір перевізника

Варіантів розвитку подій тут є кілька. Припустимо, клієнт з якихось причин не хоче або не може вникати в нюанси транспортування, а просто бажає відправити без форс-мажорів свій вантаж. У цьому випадку він повинен довіряти компанії-перевізнику як собі самому і з позитивним настроєм чекати на завершення угоди.

Не зайвим для замовника буде врахувати:

  • досвід роботи транспортної компанії, час її присутності на ринку, членство у міжнародних організаціях та асоціаціях;
  • відгуки – як позитивні, а й негативні;
  • особистий попередній досвід співробітництва;
  • чи вигідно цінову пропозицію, оскільки він входить послуга страхування, що особливо актуально для цінного вантажу.

Надійні експедитори страхують свою відповідальність. У разі перевезення цінних вантажів це питання набуває особливої ​​актуальності. Ми рекомендуємо своїм клієнтам обов'язково страхувати вантажі від ризику втрати чи псування та звертати увагу на ступінь відповідальності контрагента, прописаної в договорі: що буде у разі псування товару, його втрати тощо.

Упаковка та супровід

У разі цінного вантажу дуже важлива упаковка: вона повинна бути якісною і запобігати пошкодженню. Якщо експедитор перебирає роботу із завантаження товару, він відповідає і за якість упаковки.

Іноді доцільно забезпечити супровід цінного вантажу працівниками позавідомчої охорони зі зброєю та спецтранспортом. У деяких випадках оптимальну схему руху розробляють особисто представники охоронної організації з огляду на безліч факторів.

Документообіг під контролем

Яким би надійним і досвідченим був перевізник, неприємності з доставкою можуть статися з причин, що не залежать від нього. Наприклад, пожежа, аварія або шахрайство.

Окрім страхового поліса, у таких ситуаціях важливо пред'явити й інші правильно оформлені документи. Насамперед, це договір та транспортні накладні, де вказано вартість товару. Ну і, безумовно, заявки, підписані та акцептовані сторонами, а також інші документи експедирування вантажу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також