«Доступні ліки» можна отримати у 360 аптеках на Рівненщині

577 0

Ми у соцмережах:

«Доступні ліки» можна отримати у 360 аптеках на Рівненщині

Під час воєнного стану в Україні продовжує працювати програма «Доступні ліки». Це механізм відшкодування державою вартості лікарських засобів. Механізм поширюється на серцево-судинні захворювання, зокрема з первинною та вторинною профілактикою інфарктів та інсультів. Ліки можна отримати безоплатно або з незначною доплатою, - нагадують мешканцям області в обласній військовій адміністрації.


 - Лікарями первинної ланки Рівненщини на сьогодні за програмою «Доступні ліки» виписано понад 260 тисяч електронних рецептів, 65% з них на препарати для лікування серцево-судинних захворювань. Загалом споживачі можуть отримувати ліки безоплатно або з доплатою в будь-якій аптеці країни, яка має договір з НСЗУ, - розповів Сергій Лебедь, начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області.

Довідково нагадуємо, як отримати електронний рецепт на «Доступні ліки».
✅Крок 1. Звернутися до сімейного лікаря.
✅Крок 2. Лікар виписує е-рецепт.
✅Крок 3. На мобільний телефон пацієнта приходить СМС з унікальним номером рецепта та кодом підтвердження для отримання ліків в аптеці. На прохання пацієнта лікар може надрукувати цей рецепт.
✅Крок 4. Пацієнт йде у будь-яку зручну для нього аптеку, що бере участь у програмі «Доступні ліки». При вході до таких аптек розміщена відповідна наліпка.
✅Крок 5. В аптеці пацієнт повідомляє 16-значний номер рецепта.
✅Крок 6. Фармацевт пропонує пацієнту наявні лікарські засоби на вибір – спочатку безоплатні, а потім з доплатою.
✅Крок 7. У разі, якщо пацієнта все влаштовує, при потребі здійснює доплату, а фармацевтичний працівник накладає електронний підпис. Все, рецепт погашено. Після цього пацієнт отримує призначені ліки.
 
Якщо у даній аптеці немає саме того лікарського засобу, який бажає отримати пацієнт, він має змогу звернутися до іншої аптеки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також