Доведеться одягнути маски: COVID-штам, який зараз вирує в Китаї, прийде й до нас

1147 0

Ми у соцмережах:

Доведеться одягнути маски: COVID-штам, який зараз вирує в Китаї, прийде й до нас

Щодня в Україні виявляється до семи тисяч нових випадків захворювання на COVІD-19. Більше того — прогнозують появу нового штаму.

- На жаль, ми не подолали ковід. На жаль, люди хворіють. Ті, хто звертається по тестування… Іноді до шести, семи тисяч на добу ми виявляємо нових випадків ковіду. На жаль. Ми сьогодні бачимо дуже погані новини з Китайської Республіки, де новий штам вже вирує. І дивлячись на те, що як раніше, як після Китаю цей штам з’являвся в Європі, маємо розуміти, що до нас він теж прийде, - сказав Михайло Радуцький, голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Причиною такої кількості нововиявлених випадків коронавірусної хвороби Радуцький назвав те, що “багато людей на фронті, багато людей на окупованих територіях, і вони зараз не мають можливості тестуватися”.

Водночас Радуцький відзначив, що МОЗ разом із міжнародними партнерами забезпечив ліками прямої дії проти ковіду:

- Так, це нові ліки Пфайзеру, міністр Ляшко казав, що вони є в Україні. “Ремдесивір” і все інше. Тому сьогодні нашим лікарям легше, ніж два роки тому, боротися з цим недугом. Але я б все ж таки не забував про правила соціальної дистанції. Я розумію, що маски сьогодні це вже не дуже реально, але хоча б соціальна дистанція, обробка рук, це нікому не завадить. І не тільки від ковіду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також