Довели до смерті в лікарні?

760 0

Ми у соцмережах:

Довели до смерті в лікарні?

Житель села Корнин Олександр Романишин вважає, що лікарі районної лікарні в Клевані довели його хвору матір до такого стану, що врятувати її вже не вдалося.

Олександр Романишин пригадує, як розмовляв з матір'ю у неї в хаті й раптом помітив, що вона не може зв'язно відповісти — мовлення порушене:

— Через 10 хвилин на наш виклик приїхала «швидка». За порадою медичних працівників «швидкої» ми поїхали до обласної лікарні, щоб мамі можна було зробити МРТ. Черговий лікар, який нас прийняв, сказав, що цей випадок не складний. Тож у Рівненській районній лікарні в Клевані їй нададуть всю необхідну допомогу, і це буде дешевше, ніж в обласній. У Клевані маму поклали у відділення анестезіології та інтенсивної терапії (реанімацію). Підключили до крапельниці. Лікуючий лікар одразу попередив, що 95% таких випадків — летальні, враховуючи 74-річний вік пацієнтки. Він також додав, що випадок потребує додаткової діагностики, яку їхній медичний заклад не може надати, бо не має обладнання. Проте транспортувати її небезпечно в такому стані — може померти дорогою. Так мама й пролежала там тиждень. Щодня виписували рецепти не менш як на тисячу гривень. На один лише день мамі стало краще, а потім знову стан погіршився. Порадившись, вирішили перевезти її до Рівненської міської лікарні. Виявилося, що це не проблема — треба лише заплатити внесок у розмірі 200 гривень. Доставили її туди приватною швидкою допомогою «Пульс», там зробили МРТ і нарешті встановили точний діагноз — ішемічний інсульт. У мами почалися ускладнення. В одну ногу було перекрито кровопостачання. Лікарі сказали, що це тромбоз і незабаром кінцівку потрібно буде відрізати, бо вона вже почала відмирати. У понеділок мамі стало ще гірше, і врешті вона померла. За ніч, поки її тіло лежало у морзі, ми заплатили ще 2600 гривень. Загалом за 11 днів — близько 800 євро, дуже великі для нас гроші. Я впевнений, що маму можна було врятувати, провівши їй недорогу операцію зі стентування судин. Чому цього не зробили? Можливо тому, бо вступили в зговір з фармацевтами, щоб дати останнім заробіток в обмін на грошову винагороду?!
Віктор Чубрій, начмед Рівненської районної клінічної лікарні в Клевані:
— До нас у п'ятницю, 29 вересня, вранці надійшла скарга п. Романишина. Він подав її в обласне управління охорони здоров'я. За фактами, описаними в скарзі, ми розпочали службове розслідування. Поки що його результати невідомі.
Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також