Довічно молитимуться за благодійника, який пожертвує землю під храм у Рівному

2108 0

Ми у соцмережах:

Довічно молитимуться за благодійника, який пожертвує землю під храм у Рівному

Наприкінці минулого року завершилася багаторічна епопея із виселенням православної громади з будинку на вулиці Словацького у Рівному. Раніше церква ділила одне приміщення з колишньою єпархією УАПЦ, до якої й належала. Однак в результаті конфлікту громада відділилася, а єпархія подала на них до суду. Як результат, суд зобов’язав їх покинути приміщення.

Після виселення люди просили землю в Рівному для будівництва храму, проте міська рада їм відмовила, бо їхня громада не належить до жодної конфесії. Наразі люди моляться в приміщенні на вулиці Млинівській та сподіваються, що хтось із рівнян проявить благодійність і пожертвує їм земельну ділянку для будівництва храму.

Богдан Лимар, член парафіяльної ради церкви святого Миколая Чудотворця:

— Оскільки нас було примусово виселено, то зараз ми молимося в клубі одного підприємства. Адже керівник цієї фірми є прихожанином нашої громади. Тож дав можливість перенести туди все обладнання з церкви. Наша громада чимала — близько ста прихожан. Ми в змозі побудувати собі храм, але рівненські депутати відмовилися нам виділяти землю. Вони сказали, що на сесії виділять земельну ділянку лише тоді, коли наша громада буде належати до Православної церкви України.

Ми й самі не проти, й писали листа до митрополита Київського і всієї України Епіфанія. В зверненні ми попросили прийняти нас, проте є один нюанс. Наша громада не хоче бути в підпорядкуванні у колишнього єпископа УАПЦ Гавриїла Кризини. Після об’єднання церков у Православну церкву України він став єпископом Рівненським та Сарненським. Однак в нього з колишнім архієпископом УПЦ (КП), а тепер ПЦУ Іларіоном є правило. Всіма церквами, які до об’єднання належали до УАПЦ, опікується Кризина, а всіма громадами колишнього Київського патріархату опікується Іларіон.

Знаю, що в Києві такі домовленості не хочуть порушувати. Тому й нашу громаду не приймають. Через це ми просимо, щоб хтось з рівнян пожертвував нам землю для будівництва храму. За таке благе діло жертводавця вічно згадуватимуть на службах в храмі та молитимуться за його здоров’я. Якщо ця людина відійде у кращий світ, то молитимемося за спокій її душі.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також