Дратівливість — ознака дефіциту вітаміну В12

740 0

Ми у соцмережах:

Дратівливість — ознака дефіциту вітаміну В12

Вітамін В12 забезпечує нормальну роботу головного мозку, центральної нервової системи та інших органів, а його нестача може призвести до анемії, порушення рухової функції та інших недуг.

Анемія, що виникла на тлі дефіциту вітаміну В12, може стати дуже виснажливим захворюванням, оскільки виникає порушення доставки кисню в організмі. Що стосується дратівливості, то вона є основним симптомом «вітамінно-дефіцитної анемії». Вона розвивається через скупчення амінокислоти зі складу клітин — гомоцистеїну. При дефіциті вітаміну B12 гомоцистеїн накопичується в мозку, через що виникають проблеми з психічним здоров'ям.

Основним джерелом вітаміну є риба і м'ясо, а також молоко, яйця та сир. Значно краще вітамін B12 засвоюється при вживанні м'яса і риби з перцем.

Ризик розвитку анемії підвищується при таких захворюваннях, як діабет першого типу, хвороба Крона, а також після перенесених операцій на шлунку і у вегетаріанців. Серед інших симптомів дефіциту вітаміну B12 експерти називають нудоту, втрату ваги, слабкість, втому і зниження апетиту. Тривалий дефіцит В12 може призвести до розвитку тяжких захворювань мозку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також