«Дрони» у Рівному запускатимуть у водопровід

896 0

Ми у соцмережах:

Чернігівський водоканал уже отримав сучасне обладнання для пошуку поривів у водопровідних мережах від австрійської компанії МТА

Австрійська компанія МТА обіцяє допомогти Рівнеоблводоканалу оперативно виявляти пошкодження водопроводу

Компанія МТА, яка працює в європейських країнах у галузі водопостачання та водовідведення, може стати партнером Рівненщини. Нещодавно з представниками компанії зустрівся Віталій Коваль, начальник облвійськадміністрації.

- Один із проєктів, які пропонують – моніторинг водопровідних систем нашого регіону, що дозволить наперед бачити можливі втрати води через ушкодження і вчасно проводити ремонт. Домовилися, що їхні фахівці приїдуть з відповідним обладнанням до Рівного і покажуть, як це працює, на Рівнеоблводоканалі. Ще одна тема – запуск спільної міжуніверситетської програми між нашим «водником» та Віденським університетом природних ресурсів і прикладних природничих наук. Її можна базувати на вирішенні проблем водоканалів та отримати на це гранти європейських партнерів,- розповів очільник області.

Компанія має спеціально розроблені «дрони» із камерою, які запускаються у водопровід і можуть досліджувати до 50 км труб за одне занурення. Під час дослідження застосовується візуальний, акустичний контроль, а також контроль тиску. Такі дослідження допомагають провести аналіз ризиків наперед, коли та чи інша ділянка водопроводу потребуватиме ремонту чи заміни.

Також Віталій Коваль додав, що МТА може проводити чистку водопровідних труб без втручання в мережу, тобто не роблячи у ній нових отворів. В основі технології - вода, повітря і тиск. Це система, яка вже зарекомендувала себе в Європі.

В свою чергу, представники австрійської компанії також розповіли, що мають симуляційний центр довжиною 2,5 км, де навчають користуватись своїми технологіями. Запропонували провести навчання для наших інженерів, як користуватися їхніми моніторинговими системами. Також австрійці презентували і окремі продукти, які захищають від попадання дощової та річкової води у водопровідні системи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також