Дружина захисника з Рівненщини: «коли я йшла з його портретом, то люди ставали біля нас на коліна, цілували руки та аплодували»

1266 0

Ми у соцмережах:

Дружина захисника з Рівненщини: «коли я йшла з його портретом, то люди ставали біля нас на коліна, цілували руки та аплодували»

Ірина Галас з Млинівщини поділилася своїми враженнями від Маршу захисників України, що відбувся у Києві.

 Як повідомляє блог «Знай більше», її чоловік Роман Галас у 2015-му році віддав життя за волю та мир України.

- Протягом цих 5-ти років я вперше була на заході, де панувала атмосфера піднесення українського духу, - розповідає Ірина. Так нас ще ніде і ніколи не зустрічали. Коли я з портретом прямувала з метро «Університет», то люди ставали біля нас на коліна, цілували нам руки, аплодували і викрикували «Дякую». Ппідтримка киян і гостей міста була неймовірна. Серед простих людей були і артисти. Зі мною обіймалась, Ірма Вітовська. Це були щирі обійми, щирі співчуття, наче єднання з народом України. А ще була гордість за українців, як націю. Багато було несподіваних зустрічей, дуже радісних. Людей з якими мене поріднила війна.

Довідка:

Романа Галаса призвали у лютому 2015 року, коли почалася війна. На жаль, його офіцерський шлях виявилася коротким. 8 серпня 2015 року під час бойових дій поблизу Артемівська командир взводу 16-го окремого мотопіхотного батальйону, старший лейтенант загинув. У захисника залишилися дружина та донька. Рішенням одинадцятої сесії 7-го скликання Млинівської селишної ради № 409 від 22 грудня 2016 р. провулок Терешкової названо ім’ям Романа Галаса.

За вияв патріотизму, мужності і героїзму при захисті України від російських 9 квітня 2017 року владика Віктор УАПЦ удостоїв лейтенанта Романа Євгеновича Галаса – хрестом «За заслуги» І ступеня (посмертно).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також