Дубас поки що конкурентів не має

2143 0

Ми у соцмережах:

Дубас поки що конкурентів не має

Платити за газ тепер потрібно не "Рівнегазу", а недавно створеному дочірньому підприємству "Рівнегаззбут".Тож рівнянам доведеться переукласти договори на постачання газу, зібравши купу довідок. Без черг, вочевидь, не обійдеться.

Верховна Рада місяць тому прийняла закон "Про засади функціонування ринку природного газу", яким заборонила одному і тому самому підприємству видобувати, транспортувати та постачати газ. Таким чином в країні намагаються — за прикладом ЄС і на його вимогу — створити немонопольний ринок газу, де буде багато постачальних підприємств і конкуренція між ними. ПАТ "Рівнегаз" досі транспортувало та постачало газ для населення. Оскільки виконувати всіх функцій більше не може, товариство створило ТзОВ "Рівнегаззбут", яке з 1 липня — офіційний постачальник блакитного палива у квартири рівнян. "Рівнегаз" лише транспортуватиме газ по трубах і отримуватиме за це кошти від дочірньої структури. Петро Дубас Петро Дубас, директор ПАТ "Рівнегаз":

— НКРЕКП анулювала ліцензію "Рівнегазу" на постачання газу для населення і видала її "Рівнегаззбуту". На ціну газу для населення такі зміни не вплинуть. До слова, проблема новоутвореного підприємства — переукладення договорів. У споживачів буде новий особовий рахунок. Газопостачання за те, що договір не переуклали якнайшвидше, відключати не будуть.
"Рівнегаззбут" діє за тією ж адресою, що і "Рівнегаз" — на вулиці Білякова, 4. Керує товариством Леонід Кошельник, який раніше очолював "Київоблгаз". Підприємство вже оприлюднило чималий перелік документів, які потрібно зібрати для нового договору на постачання газу. Зокрема, документ, що посвідчує особу споживача, довідку про присвоєння ідентифікаційного коду, технічний паспорт на будівлю, довідку про зареєстрованих осіб або будинкову книгу, документ, що підтверджує право власності на житло, документ, що підтверджує право на отримання пільг, технічний паспорт газового обладнання (за наявності) й технічний паспорт лічильника газу (за наявності).
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також