Дубенчанина звільнили від покарання за зберігання дитячого порно

1140 0

Ми у соцмережах:

Дубенчанина звільнили від покарання за зберігання дитячого порно

Дубенський суд виніс вирок мешканцю Рівненщини, на ноутбуці якого знайшли дитячу порнографію.

Як повідомляє Zaxid.net, відеофайли чоловік завантажував з інтернету неодноразово, починаючи з 2020 року. Оскільки він уклав із прокурором угоду про визнання винуватості, йому призначили лише рік умовно. Також суд на три роки заборонив йому займатись навчальною чи виховною діяльністю неповнолітніх.

Як йдеться у вироку Дубенського суду, всього слідство зафіксувало десять епізодів, коли чоловік скачував з інтернету дитяче порно. Перший раз це сталось ще в березні 2020 року, востаннє — 8 січня цього року. 

Підсудному вручили підозру за ч.1 ст. 301-1 ККУ (отримання доступу до дитячої порнографії). У процесі слідства він уклав із прокурором угоду про визнання винуватості, в якій повністю визнав провину та розкаявся. Відомо, що чоловік уродженець Дубна, неодружений, має вищу освіту. Наразі тимчасово не працює. Де працював раніше, не вказано.

Суддя Микола Панчук на засіданні 13 лютого цю угоду затвердив. Тож чоловіка визнали винним і засудили до трьох років тюрми, але від відбування покарання звільнили, призначивши лише рік іспитового терміну. За мистецтвознавчі експертизи, які довели, що відео мають ознаки дитячої порнографії, обвинувачений повинен сплатити 4,5 тис. грн.

Вирок наразі не набрав законної сили, сторони ще можуть подати апеляцію. Втім, оскільки обвинувачений підписав угоду про визнання винуватості, імовірно, цього робити не будуть.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також