Дубенчанка продає портрет принцеси Діани, який зробила з лози, за 10000

2003 0

Ми у соцмережах:

Дубенчанка продає портрет принцеси Діани, який зробила з лози, за 10000

Євгенію Мариняк у соцмережах уже бачила чимала кількість люду, адже нещодавно вона виставила на своїх сторінках фото з величезним портретом принцеси Діани, сплетеним з паперової лози. Плела портрет три тижні по 4-5 годин. Використала 3200 штук трубочок.

Про дубенську майстриню Євгенію Мариняк розповіла у Фейсбуці журналістка Вікторія Шевчук:

-  Всі аплодують, шлють смайлики захоплення, лайкають і просто поширюють шикарну чорно-білу картину. А я хочу трішки більше розповісти і про картину, і про Женю.
З нею ми знайомі вже більше десятка літ, ще як та була підлітком. Вчилася у нашій славнозвісній "бурсі". Не планувала йти у високу науку, а намагалася уже тоді заробляти якусь копійку. Дякуючи прийомним батькам, Женя вивчила давно дорогу на Польщу, адже ті постійно їздили на заробітки, щоб жити достойно.
І, мабуть, ніколи не думала до недавньої пори, що у неї є не лише талант до збору полуниці у пана, а щось, заховане набагато глибше, щось.., що може дарувати очам красу і естетичне задоволення.
Якось там, у Польщі, коли була на роботі разом з чоловіком, познайомилася із жінкою з Червонограда Вікторією Трофимовою. У неї і побачила неймовірні роботи з паперової лози. Женя просто закохалася у ці вироби, адже вони можуть бути різні: від предметів побуту, до сувенірних дрібничок. Женя дуже тепло відгукується про Вікторію. Каже, що надихнулася її роботами. Коли приїхала додому, стала вишуковувати в ютубі майстер-класи, пробувати і собі щось "ліпити".
- Не знаю, - сміється Женя, - скільки я всього перепсувала, викинула, доки вийшло щось путнє.
Три місяці пішло на науку, а потім уже стала продавати чашки по 30 гривень. Згодом, роботою стали цікавитися більше, замовляти щось індивідуальне. Раніше крутила сама ті трубочки, а тепер уже купує готові у дубенчанок Ольги Вусик та Ірини Підвисоцької. Виявляється, що й таким торгують))
Найдорожчою до цього часу стала пасхальна корзинка, що поїхала до столиці. Вона вартувала 3000 гривень. Ось так уже п'ять років Женя творить свої роботи. Каже, що вони у неї не залежуються, тому й великої потреби працювати на пана уже немає.
Але замовлення замовленнями, а от хотілося створити щось неймовірне. Щось таке, що ще ніхто не робив. І це чомусь мала бути саме принцеса Діана. Щоб увесь світ впізнавав. На якомусь із сайтів знайшла схему до вишивки і за нею стала працювати. Фарбувала ті трубочки, різала, розпускала не раз плетіння, адже це не просто візерунок. Це - портрет людини. І ось, саме встигла до Дня народження принцеси. Плела портрет три тижні по 4-5 годин. Використала 3200 штук трубочок. Коли настав час виготовляти чи підбирати рамку, Женя вирішила, що вона має бути теж відповідною. Через місцеву відому майстриню з плетіння ірландського мережива Мирославу Михальчук звернулася у сувенірну крамничку при Свято-Миколаївському монастирі. За виготовлення рамки взялися Вадим та Валентин Загородні. Вибрали візерунок, а також вирішили, що рамка має бути з ясена. Колір - відповідно. Тому до дубенської принцеси Діани причетна не лише Євгенія.
Свою кумирку вона поставила на видному місці у кімнаті, але не планує залишати, бо хоче аби нею любувались інші. На запитання, чи готова продати плетений портрет, відповіла, що була б рада.
- Але менше, як за десять тисяч я її не віддам. - Зразу наголосила Женя. - Ця робота дуже складна у плетінні. А ще мої колеги по хобі розповіли, що такого немає ніде у світі. І я горджусь, що я перша. Це реальний ексклюзив. І її вартісь має бути набагато більша. Просто я розумію, що не маю такого кола знайомих аби гнути більшу ціну. Дуже хочу сплести ще Мерлін Монро, але це хіба якщо хто захоче під замовлення.
P.S. Сподіваюся завдяки вашим поширенням дубенська Діана знайде свого власника, а робота нашої землячки буде оплачена по достоїнству))
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також