Дубенських медиків, які вимагають повернути їм зарплату, покарають? Поліція відкрила кримінальне провадження

1649 0

Ми у соцмережах:

Фото - Ольги Кузнецової з її сторінки у Facebook

Сьогодні по обіді близько сотні працівників Дубенської центральної районної лікарні перекрили рух на трасі Київ-Чоп поблизу Дубна.

Медики вимагали, щоб їм виплатили заробітну плату, адже заборгованість перед ними – ще з серпня.

Мітингувальники ходили пішохідним переходом, рух на трасі на деякий час ускладнився.

Влада відреагувала на акцію і пообіцяла до середини грудня покрити заборгованість.

Натомість, правоохоронці за фактом перекриття дороги внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 279 Кримінального кодексу України (блокування транспортних комунікацій).

Покарання за таке порушення - штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або виправні роботи на термін до двох років, або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років.

Зазначимо, що ситуація з Дубенською ЦРЛ унікальна. Загалом коштів на виплату зарплати для медиків до кінця року бракує у всіх районах, проте такої заборгованості не має жоден медзаклад.

У Дубні борг пояснюють тим, що лікарня фінансується з районного бюджету, але обслуговує і мешканців району, і мешканців Дубна, яке має статут міста обласного значення та свій бюджет, коштів з якого на району лікарню не перераховують.

Окрім того, у деяких районах не провели оптимізацію у медзакладах, як того вимагало Міністерство охорони здоров'я, а тому область отримає меншу субвенцію на виплату зарплат медикам, аніж потребує.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також