Два обласних прокурори. Бо Луценко вибирає

1710 0

Ми у соцмережах:

Два обласних прокурори. Бо Луценко вибирає

Уже два місяці, як в області на одній посаді два прокурори: Анатолій Ковальчук, який працює більше року, та його попередник Сергій Кубрак, поновлений у квітні на посаді судом. Генеральна прокуратура жодних рішень щодо двох прокурорів на Рівненщині ще не приймала.

КУБРАК1

Сергій Кубрак
Сергія Кубрака тодішній генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив на основі наказу про притягнення до дисциплінарної відповідальності. У наказі йшлося, що пан Кубрак «неналежно виконував службові обов'язки, мав істотні недоліки та прорахунки в організації роботи на більшості напрямів прокурорсько-слідчої діяльності та ослабив контроль за роботою підлеглих працівників». Власне, до пана Кубрака були претензії й в обласної ради, яка вимагала від прокуратури притягнути до відповідальності винних у незаконному видобутку бурштину і тих, хто організовував поїздки на Антимайдан із Рівного. Але резонансних звинувачень, яких вимагали обранці, прокуратура так і не зробила. КОВАЛЬЧУК.
Анатолій Ковальчук
На суді Сергій Кубрак же наполягав на іншому. Розповів, що коли у Генпрокуратурі змінилося керівництво, його викликав заступник генпрокурора і «в категоричній та ультимативній формі зазначив, щоб він написав рапорт на звільнення із займаної посади прокурора Рівненської області, мотивуючи це тим, що генеральний прокурор не бачить його у своїй команді». Коли пан Кубрак відмовився, «заступник почав погрожувати йому закінченням кар'єри в місцях позбавлення волі», — саме так зазначено в описовій частині судової постанови. Після звільнення пана Кубрака з посади Генеральна прокуратура таки справді відкрила на нього кримінальне провадження за фактом безпідставного відкриття та розслідування чотирьох кримінальних проваджень. Втім, Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши доводи пана Кубрака, заявив, що підстав звільняти його з посади не було, і постановив поновити його на посаді прокурора Рівненської області з 30 квітня 2015 року. Попри таке рішення суду, керувати прокуратурою області залишається Анатолій Ковальчук. Бо наказу на поновлення пана Кубрака Генпрокуратура не надсилала, збираючись оскаржити рішення у суді апеляційної інстанції. Наразі інформації про те, що апеляція таки була подана, немає. Анатолій Ковальчук на сесії обласної ради, відповідаючи на запитання депутатів, хто ж буде обласним прокурором, зазначив, що наразі всі чекають рішення генпрокурора Юрія Луценка. Він має вибрати, кого залишити керувати прокуратурою на своїй батьківщині — Сергія Кубрака, якого призначили після Революції гідності за поданням Миколи Голомші, чи Анатолія Ковальчука, ставленика Віктора Шокіна.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також