Два огірки — щодня

1221 0

Ми у соцмережах:

Два огірки — щодня

Фахівці стверджують, що головне — не скільки з’їсти цього корисного овочу за один раз, а як часто ви його їсте.

Ще в Стародавньому Римі знали, що огірки дуже корисні для здоров’я. Вони рекомендували частіше їсти цей овоч, щоб очистити організм від токсинів і шлаків. Входив він і до раціону людей, які мріють бути стрункими.

Сучасні лікарі підтверджують: огірок — овоч з негативною калорійністю. Це означає, що людина витратить більше калорій на його перетравлювання, ніж отримає від нього.

Секрет простий — огірки на 95% складаються з води, а більша частина з решти 5% — це клітковина. Також в огірках міститься тартронова кислота, яка перешкоджає утворенню жиру.

Найкорисніше для здоров’я їсти огірки зі шкіркою: в ній міститься багато корисних речовин і вітамінів (К, А, С, групи В, а також мінерали — залізо, калій, фосфор, мідь і магній). Саме завдяки цьому в любителів свіжих огірків поліпшується перистальтика кишечнику.

Цей овоч рекомендований до вживання людям, які хворіють на діабет і схильні до повноти. Мінеральний склад продукту сприяє зниженню рівня цукру в крові, очищенню судин і виведенню надлишків жиру з організму. В огірковому сокові міститься натуральна кислота, яка покращує склад крові й усуває холестеринові бляшки.

За словами фахівців, головне — не скільки з’їсти огірків, а як часто. Краще, якщо цей овоч буде щодня у вашому меню. Всього 2–3 огірки на день можуть зробити для фігури стільки ж, як щоденна 30-хвилинна зарядка. Також при регулярному вживанні огірків зникають висипання, почервоніння, сухість і лущення. Шкіра насичується вологою, стає пружною і бархатистою.

Крім цього, вчені встановили, що в огірках міститься дуже корисна речовина — фісетин, природний флавонол, який запобігає прогресуючим порушенням пам’яті та інтелекту, пов’язаним з нейродегенеративними захворюваннями. Отож якщо регулярно їсти хоча б по два огірки на день, можна істотно відсунути момент зустрічі з хворобою Альцгеймера.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також