Два роки сарненській роті Нацгвардії: 9 кг вилучених наркотиків, боротьба з бурштинщиками

829 0

Ми у соцмережах:

Два роки сарненській роті Нацгвардії: 9 кг вилучених наркотиків, боротьба з бурштинщиками

У вересні 2018 року у місті Сарни, що на Рівненщині, було засновано патрульну роту військової частини 3055, що входить до складу 2 Галицької бригади Національної гвардії України. Основним завдання нацгвардійців стало охорона громадського порядку. З два роки на посту гвардійці зробили чимало.

 Спільно з працівниками поліції та самостійно патрулюють містом, залучаються до профілактичних заходів по незаконному видобутку бурштину-сирцю, здійснюють пропускний режим на обладнаних контрольно-пропускних пунктах, аби не допустити осіб, які мають намір «мити» бурштин. Під час жорсткіших карантинних заходах цілодобово здійснювали охорону інфекційної лікарні. З початком літнього сезону роботи додалось. Нацгвардійців Сарненської роти залучили до виконання завдань по недопущенню порушення карантинних заходів на Білому озері, що на Рівненщині.

Усі ці завдання покладені на дуже дружній та підготовлений колектив. Більша половина з них – військовослужбовці за контрактом, з них понад 10 жінок. Коли рота тільки створювалась, дуже багато місцевих виявило бажання служити у лавах Нацгвардії. Командир роти, старший лейтенант Кирил Ахметшин, пов’язує це з тим, що по-перше, військова служба це престижно, по-друге – для регіону це нові можливості.

«Поруч з чоловіками у нас несуть службу жінки, - розповідає командир роти, - заступають нести службу на контрольно-пропускні пункти  на добу, патрулюють місто в складі військових нарядів. Для містян це вже звична справа, жінка, яка патрулює, а спочатку реагували з захватом».

Загалом за ці два роки спільно з працівниками поліції було складено понад 2800 адміністративних протоколів. Виявлено та вилучено майже 9 кілограмів наркотичних речовин. Вилучали техніку та приладдя, яким користуються для незаконного видобутку бурштину-сирцю. Нацгвардійці змогли своєю роботою завоювати довіру місцевого населення.

Великі зміни пройшли і на території підрозділу. Відтепер тут є всі умови для навчань, тренувань, облаштований побут. Вже цього року планують розпочати будівництво каплички.

Аліна Новікова

фото з архіву частини 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також