DVD-програвач — відеомагнітофон та музичний центр в одному корпусі

4720 0

Ми у соцмережах:

DVD-програвач — відеомагнітофон та музичний центр в одному корпусі

Із розвитком цифрових технологій все більшого вдосконалення зазнає й побутова техніка, що нас оточує. Чи не найбільше вражають уяву можливості DVD-програвачів, котрі здатні відтворювати інформацію, записану практично на усіх відомих нині цифрових носіх, та підтримувати багато різноманітних форматів запису. Особливо приємно, що останнім часом вартість DVD-програвачів стала цілком доступною й оцінити якість, котру забезпечують новітні технології, нині може практично кожний.

Що таке DVD? Сучасний DVD-плеєр є своєрідним розважальним комбайном — він поєднує можливості кількох пристроїв і є прогресивним замінником відеомагнітофона, CD— та mp3-плеєрів. Як розповів продавець-консультант магазину «Реноме-Комфорт» Сергій Жук, більшість DVD-програвачів здатні відтворювати компакт-диски з музикою (CD-Audio), компакт— та DVD-диски з відео (Video-СD, DVD-Video), компакт— та DVD-диски для одноразового та багаторазового запису (CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW). Крім того, DVD-плеєри розраховані на роботу з музичним форматом MP3, а деякі моделі — з новими форматами запису високоякісного звуку на DVD-диски — DVD-Audio і SACD. Однак два останні формати поки ще не дуже поширені, оскільки самі диски досить дорогі, а перевагу їхної якості можна відчути лише за наявності хорошої аудіосистеми. Все більше DVD-плеєрів підтримують формат MPEG-4 (DivX), що дозволяє записати на звичайний компакт-диск відео пристойної якості зі стереозвуком, а практично всі моделі — формат JPEG або Kodak Photo CD, котрі дають можливість власникам цифрових фотоапаратів переглядати фотографії на екрані телевізора. БуваютьDVD-плеєри із вбудованим FM-приймачем, вбудованим жорстким диском. І, нарешті, любителі поспівати можуть придбати DVD-плеєр з функцією караоке. Крім DVD-плеєрів, що здатні лише відтворювати інформацію, записану на дисках, є й DVD-рекордери, що можуть не лише відтворювати, але й записувати інформацію на диски, однак коштують вони значно дорожче.

DVD-диски Проте чи не найбільше задоволення від придбання DVD-плеєра отримають любителі сучасних фільмів — відео, записане на DVD-диски, вражає уяву якістю зображення та звуку. Тож кілька слів про DVD-диски. Абревіатура DVD спочатку розшифровувалася як Digital Video Disk — цифровий відеодиск, згодом як Digital Versatile Disk — універсальний цифровий диск. DVD дозволяє зберігати в сім разів більше інформації, ніж компакт-диск: обсяг DVD-диска становить близько 4,7 ГБт, обсяг CD-диска — 650 МБт. DVD-диски можуть зберігати дані з однієї чи двох сторін, одна сторона DVD-диска вміщує до 2,5 годин високоякісного відео. Кожний DVD-відеодиск має 32 треки субтитрів 32 мовами світу, в тому числі й російською. Також диск має інтерактивне меню, з допомогою якого можна обрати мову субтитрів, вмикати й вимикати коментарі, змінювати кути зору та використовувати багато інших візуальних ефектів.

Аудіосистема чи телевізор У комплектації DVD-плеєра жодних пристроїв для відтворення звуку (аудіоколонок) не передбачено. Тому потрібно або придбати їх самостійно, або використовувати динаміки телевізора чи музичного центру. Відтворення звуку через динаміки телевізора є найпростішим, проте далеко не найліпшим варіантом, особливо, якщо ви власник не стереофонічного телевізора, а прилада з одним аудіоканалом. Проте якщо інших можливостей ви не розглядаєте, то варто придбати таку модель DVD-програвача, що має стереовихід. Також перед купівлею DVD-плеєра переконайтеся, чи можна його взагалі підключити до вашого телевізора — всі сучасні моделі забезпечують таку можливість, однак старі телевізори часто не мають відповідних роз’ємів. Варто знати, що звукова доріжка DVD складається із шести каналів: правого й лівого фронтального, правого й лівого заднього, центрального каналу, який, в основному, використовується для озвучування діалогів, та сабвуфера, котрий призначений для відтворення низьких частот. Через специфічну будову такі акустичні системи називають не шестиканальними, а 5.1-канальними. Відповідно, щоб відчути якість записаного на DVD звуку, необхідна якісна акустична 5.1-канальна система. Якщо зайвих коштів на її придбання у вас немає, можна замінити акустичну систему якісним музичним центром.

Моделі та ціни Якщо узагальнити, то в середньому початковою вартістю DVD-плеєра є 400-500 гривень — за ці гроші ви матимете прилад, що читає усі вищеназвані формати, має стереовихід, має чи не має караоке на один чи два мікрофони. Хоча придбати DVD-плеєр можна й ще дешевше. Наприклад, нині у «Фокстроті» за 389 гривень продають DVD-програвач ORION з караоке та підтримкою формату MPEG-4. За 600-800 гривень можна придбати DVD-плеєр з повним набором додаткових функцій та виходом на 5.1-канал. В середньому непогана акустична 5.1-канальна система обійдеться в 500-600 гривень, хоча можна придбати акустику й за 300 гривень, або й за кілька сот і навіть тисяч доларів. Записуючі DVD-рекордери продають у середньому від 1500 гривень. Є в продажу й своєрідні «комбайни» — поєднані в одному корпусі DVD й відеомагнітофон, придбати які можна в середньому за 1100-3000 гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також