Дві пожежі за три доби спалахнули у будинку колишнього костопільського міліціонера Лозяна

2030 1

Ми у соцмережах:

Дві пожежі за три доби спалахнули у будинку колишнього костопільського міліціонера Лозяна

Минулої суботи близько 18-ї години костопільські рятувальники отримали повідомлення про пожежу на вулиці Студентській в райцентрі. Як з’ясувалося, горіло на подвір’ї Олексія Лозяна, колишнього начальника райвідділу міліції. Великий стовп диму привернув увагу чималої кількості цікавих костопільчан. Вогонь безперервно гасили чотири години, пожежу повністю ліквідували лише після 22-ї години.

Будівля сильно обгоріла, згоріли меблі, домашні речі та побутова техніка. Спочатку казали, начебто згоріла лазня, але Олексій Лозян каже, що то був житловий будинок з прибудованою літньою кухнею та лазнею. Уночі рятувальників викликали ще раз, бо знову помітили вогонь і дим на тому ж місці.

— Вигоріло близько двох третин будинку, — розповів Олексій Лозян. — У неділю я перебрав речі тещі та сестри дружини, яка мешкала там. Горіле розбирали пятеро людей, повантажили на машину і вивезли. Приходив майстер, щоб оцінити обсяг ремонтних робіт, я йому до вечора те все показував. Спати ми лягли близько півночі. А десь о пів на третю ночі сестра дружини почула якийсь тріск, визирнула і почала кричати, що знову горить. Я викликав пожежників і кинувся сам поливати вогонь зі шланга. Ну, думаю, як за 10 хвилин не приїдуть — згорить все! А я ще й машину в гараж загнав, а там і авто дружини стоїть! Але пожежники приїхали вчасно і загасили вогонь. На моєму будинку оплавилася обшивка, автомобілі й гараж не постраждали. Травмувався хіба я сам, коли намагався самотужки витягти меблі.

Олексій Лозян підозрює, що це може бути підпал, і пов’язує ці події з тим, що його тільки?но висунули кандидатом в народні депутати по 155-му виборчому округу, до якого входять північні райони Рівненщини та місто Вараш.

Рятувальники на місці події, щоправда, ознак підпалу попередньо не виявили. Як повідомив речник ГУ ДСНС в Рівненській області Дмитро Мельник, імовірні причини пожеж в господарстві на вулиці Студентській в Костополі такі: 8 червня — порушення правил безпеки при користуванні пічним опаленням (ідеться про лазню), 11 червня — необережність під час куріння невстановленою особою. Можливо, хтось із людей, які розбирали і вивозили горіле, кинув непогашений недопалок. Дмитро Мельник наголошує, що це лише попередні причини.

У відділі комунікації поліції Рівненської області повідомили, що відомості за фактами пожеж, які спалахнули у господарстві Олексія Лозяна 8 та 11 червня, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією «умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим небезпечним способом або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах». Остаточне рішення поліція прийме після отримання актів про пожежу ГУ ДСНС у Рівненській області та результатів експертиз.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також