Дві російські крилаті ракети пролетіли поряд із Запорізькою АЕС

883 0

Ми у соцмережах:

Дві російські крилаті ракети пролетіли поряд із Запорізькою АЕС

Дві крилаті ракети, які окупанти запустили вранці 26 квітня, пролетіли на низькій висоті над Запорізькою АЕС.

Енергоатом повідомляє, що перша ракета пролетіла о 6:41, друга – о 6:46. Згодом вони вибухнули у Запоріжжі. Ракети летіли надзвичайно низько та безпосередньо над майданчиком Запорізької АЕС. Якби вони потрапили в один із 7 ядерних реакторів, то світу загрожувала б ядерна або радіаційна катастрофа, повідомляє 24 канал.

Як йдеться у заяві, ядерний тероризм від Росії лише посилюється. Вона наражає світ на велику небезпеку.

- Проліт ракет на низькій висоті безпосередньо над майданчиком ЗАЕС, де розташовані 7 ядерних установок з величезною кількістю ядерного матеріалу, створює величезні ризики, – зазначив керівник підприємства "Енергоатом" Петро Котін.

Запорізька АЕС – найбільша атомна станція в Європі. В ніч на 4 березня її захопили російські військові. На майданчику АЕС зараз перебуває багато військової техніки. По суті, вони перетворили станцію на військову базу.

 

До речі, 36 років минуло після аварії світового масштабу на Чорнобильській АЕС. 26-го квітня 1986 року на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу, яка є найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих та потерпілих від її наслідків людей, так й за економічним збитком.
Вічна та світла пам’ять загиблим Героям-ліквідаторам, які відвернули велику катастрофу ХХ століття.

Читайте також: Над Хмельницькою АЕС зафіксували дві крилаті ракети

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також