Двічі відправляли у слідчий ізолятор, але жінка там не сидітиме

1325 0

Ми у соцмережах:

Двічі відправляли у слідчий ізолятор, але жінка там не сидітиме

Військовий прокурор вимагав у Рівному 1 мільйон 200 тисяч гривень застави для 29-річної уродженки Варашу, яку звинувачують у контрабанді психотропних речовин до В’єтнаму. Але суд призначив меншу.

29-річну Ніну з міста рівненських атомників,  яка нині мешкає в Києві, затримали митники та оперативники Служби безпеки України в Рівненській області ще торік в аеропорту «Жуляни» у той момент, коли вона з чоловіком сідала на літак «Київ-Дубаї». У її багажі правоохоронці тоді виявили 20 таблеток, що містили психотропні речовини. 

Слідчі запідозрили її в тому, що упродовж тривалого часу незаконно придбавала у невстановлених на даний час осіб психотропні речовини для їх подальшого зберігання не лише з метою особистого вживання, а й контрабанди психотропних речовин у В’єтнам.

26 грудня Рівненський міський суд обрав для підозрюваної  тримання під вартою на 60 діб, визначивши при цьому альтернативний запобіжний захід —  128 тисяч гривень застави. Її було внесено одразу ж, отож наступного дня Ніна вийшла зі слідчого ізолятора.

Цю ухвалу суду оскаржив військовий прокурор. Він переконував, що підозрювана у вчиненні тяжкого злочину повинна перебувати під вартою, а розмір застави, з огляду на високу матеріальну спроможність родини, має бути не меншою, ніж 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Апеляційний суд Рівненської області скаргу прокурора задовольнив частково. Ухвалу міськсуду скасував, і жінку знову взяли під варту у залі суду. Вийти зі слідчого ізолятора, що на вулиці Дворецькій у Рівному, вона змогла б, якби заплатила 881 тисячу гривень застави.

А Рівненський міський суд тим часом продовжив підозрюваній запобіжний захід тримання під вартою ще на 60 діб.  А цю ухвалу оскаржив вже захисних підозрюваної. Адвокат просив обрати стосовно підзахисної  домашній арешт у певний період доби, або ж застосувати запобіжний захід - заставу в розмірі від 20 до 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Апеляційний суд залишив скаргу адвоката без задоволення. Не дивлячись на те, що суд апеляційної інстанції збільшив розмір застави зі 128 тисяч до 881 тисячі гривень, підозрювана вийшла з-під варти, бо за неї все ж внесли усю необхідну суму. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, строки якого прокурором продовжено до 23 травня, триває.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також