Двір із «сюрпризами»

1509 0

Ми у соцмережах:

Двір із «сюрпризами»

Редакція «РВ» отримала лист від жителів одного з будинків вулиці Набережної. Мешканців 22 квартир вражає ситуація, що склалася на території їхнього будинку та двору.

Яма Протягом багатьох років наш будинок не ремонтували. У дворі така ж ситуація: асфальт розбитий вщент, сухі дерева створюють небезпеку для життя і здоров’я людей. Але поки гілля не впаде комусь на голову, реакції, мабуть, не буде. На прибудинковій території нові мешканці будують собі балкон та ще одну кімнату. На наші претензії вони відповідають, що їм дозволив будуватися начальник ЖКП. Але стосовно цього ми сумніваємося. Спокій і тиша у дворі постійно порушуються гавкотом та н’явканням численної кількості собак та котів, яких утримує мешканка однієї з квартир. Приносить ще й бездомних хворих тварин у двір, щоб за ними доглядали ми, оскільки дати раду всім вона не може. Через них у під’їзді та у всьому будинку постійно смердить. Мешканці другого та третього поверхів заклеїли вікна та вентиляцію, але навіть це не допомагає. З підвалу будинку теж іде такий сморід, що не можна витримати, а ще скрізь бігають щурі. Все це через те, що комірки підвалів віддані певними мешканцями в оренду продавцям з місцевого базару. Вони тримають там овочі та фрукти, гнилий запах яких не дає вільно дихати. Торговці також самовільно зривають і міняють замки, викидають речі мешканців будинку. І це ще не все. Оскільки наш двір розташований поблизу базару, через нього щодня проїжджають машини. Таким чином водії скорочують собі шлях. Крім того, вони ще й припарковуються у нас у дворі. Усе це супроводжується гучною сигналізацією, навіть уночі ми не можемо спокійно спати. Ми не можемо випустити дітей на прогулянку у двір, оскільки боїмося за їхнє життя і здоров’я. Крім цього, за декілька метрів від нашого будинку на території ЖКП розташована автостоянка. Цілу ніч ми не можемо заснути, оскільки постійно сигналять машини, часто спрацьовує сигналізація. Також недалеко від нашого дому працює майстерня з ремонту бензомоторної техніки. Кожного дня звідти долинає страшний гуркіт. У квартирах перебувати неможливо, не те що у дворі. До того ж працівники майстерні постійно кричать, матюкаються, а також ходять у наш двір справляти свої потреби. З дозволу ЖКП майже у дворі поставили контейнер, до якого щодня по декілька разів під’їжджають вантажівки. Декілька разів не вивозилося сміття з двору, бо машині, що вивозить сміття, завадили вантажівки.

Від редакції У житлово-комунальному підприємстві «Центральне», що обслуговує територію, на якій роташовується будинок, про цей «двір із сюрпризами» знають. — Лист від мешканців будинку на вулиці Набережній надійшов і нам, — говорить майстер ЖКП «Центральне» Тетяна Шило. — Зараз ця скарга розглядається, проводиться перевірка і вживаються заходи для вирішення питань, які порушуються мешканцями. Але дещо ми вже встигли з’ясувати. Ремонт під’їзду зроблять у 2010 році. На мешканця, що проводив розбудову, складено протокол про адміністративне порушення. Всі контейнери розташовані законно, крім одного, власнику якого надано місяць для узаконення. Якщо він цього не зробить, то контейнер мусить забрати із цієї території. При перевірці підвалів будинку порушень не виявлено. Майстерня з ремонту бензомоторної техніки працює на законних підставах. Рівень шуму — в межах норми. Комунальне транспортне підприємство відловило бродячих тварин, які перебували у дворі будинку. Мешканка, на яку скаржилися сусіди, утримує у своїй квартирі кількох котів і собак, але нічого протизаконного в цьому немає. За словами пані Шило, ЖКП не має жодного відношення до перебування чужих автомашин на території двору. Ставити знаки заборони в’їзду є компетенцією ДАІ, і мешканцям слід подати заяву туди. Також вона заперечила наявність автостоянки на території ЖКП «Центральне». — Автостоянки на території ЖКП немає, — стверджує пані Шило. — Очевидно, водії самовільно заїжджають на прилеглу до нашого підприємства територію вночі, оскільки не хочуть платити за стоянку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також