Двір — на продаж!: у Рівному депутати хотіли продати під забудову частину спільного подвір’я чотирьох багатоповерхівок

2107 0

Ми у соцмережах:

Двір — на продаж!: у Рівному депутати хотіли продати під забудову частину спільного подвір’я чотирьох багатоповерхівок

Минулого тижня під час сесії міськради Рівного 24 депутати проголосували за те, щоб виставити на продаж частину спільного подвір’я (400 кв. м) кількох будинків, які розташовані на розі вулиць Соборної та Княгині Ольги. Це — центр міста, неподалік від будівлі міськради, поряд із центральним парком, до якого із цього подвір’я ведуть східці.

Кажуть, два роки мудрували над тим, як викроїти саме тут шматок землі — нібито на прохання медичного закладу, який забажав тут побудуватись. Тож позитивне рішення міськради викликало певні підозри. І не важливо, що рішення передбачає продаж з аукціону, умови прописані під зацікавленого забудовника — «для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги».

Обурені мешканці у понеділок зранку вже були навпроти свого подвір’я — біля будівлі міськвиконкому. Чекали на міського голову — сподівались на його втручання у цю ситуацію.

Дмитро Скворцов, мешканець будинку:

Було зібрано підписи з проханням, щоб міський голова скасував це рішення. Адже поряд з цією земельною ділянкою знаходиться теплотраса, сміттєві баки та дитячий майданчик. У нас і так невеликий двір, тому незрозуміло, чому землю шукали саме у нашому дворі.

Олександр Довжаниця, міський депутат, який на сесії виступав проти цього рішення:

Хтось звернувся до управління комунальною власністю, яке почало готувати документи на продаж земельної ділянки у дворі житлових будинків за адресами: Княгині Ольги, 4 та 6, Соборна 1 та 1-А. Велася дискусія, адже є депутати, які вважають, що не можна продавати прибудинкову територію. Коли люди дізналися після сесії, що депутати таки погодили виставлення землі на продаж, то зібрали більше сотні підписів.

Сергій Васильчук, член бюджетної комісії:

Мені дивно, чому так сталося. Адже рішення міськради уже було третім етапом цього процесу. Раніше на тій території велися пошуки підходящої земельної ділянки. Перші два рази пропонували землю в такому місці, де точно не можна було нічого будувати. Третій варіант уже був компромісний. Нас запевняли, що цей варіант був узгоджений з мешканцями будинків. Однак виявилось, що це не так. Не розумію, чому служби, які готували це рішення, не врахували думку людей, що там проживають.

Володимир Хомко, міський голова:

— Реагуючи на прохання мешканців, я наклав вето на це рішення. Очевидно, що землю на продаж виставляли, щоб заробити гроші для бюджету. Але люди виявилися проти того, щоб виставляли на аукціон землю на території їхніх будинків. Тепер депутати мають п’ять днів, щоб зібратися і подолати моє вето або провалити голосування за його подолання. Якщо подолають — я вже зробити нічого не зможу.

Цього четверга відбудеться чергове пленарне засідання сесії міськради Рівного — депутати зберуться саме на 5-й робочий день, відколи було прийнято заветоване головою рішення про продаж частини подвір’я.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також