Двоє мешканців Рівненщини скоїли аварії на крадених авто

2163 0

Ми у соцмережах:

Двоє мешканців Рівненщини скоїли аварії на крадених авто

На Дубенщині та Сарненщині викрили зловмисників, які скоїли ДТП на крадених автомобілях.

Учора жителька села Рідків Дубенського району повідомила, що 48-річний місцевий житель незаконно заволодів автомобілем «BMW».

Поліцейські встановили, що заявниця разом із знайомим жителем Львівщини приїхали до 48-річного товариша. Незамкнений автомобіль залишили біля будинку, а ключі — в салоні. Гості разом із власником обійстя розпивали алкогольні напої. Потому господар вирішив прокататися: без дозволу сів у легковик і поїхав. Через 200 метрів врізався у дерево й втік із місця події.

Правоохоронці оперативно встановили його місцезнаходження. Орієнтовно через 30 хвилин угонщика розшукали у сусіда. Алкотестер «Drager» зафіксував, що зловмисник перебував у стані алкогольного сп’яніння — 2,22 проміле.

Крім того, о 18-й годині до відділення поліції в місті Дубровиця надійшла письмова заява 58-річного місцевого жителя, що з території приватного підприємства 39-річний житель села Колки викрав його автомобіль «ВАЗ-21063».

Встановлено, що поки заявник на іншому авто поїхав по справах, працівник підприємства скористався моментом: сів у незамкнений легковик, ключі від якого були у замку запалювання, та поїхав.

Втім, у селі Бережки не впорався з керуванням і в’їхав в електроопору, в результаті чого отримав незначні тілесні ушкодження.

За результатами огляду на стан алкогольного сп’яніння встановлено, що зловмисник був нетверезий — 2,58 проміле, що у 13 разів перевищує допустиму норму.

За фактами незаконного заволодіння транспортними засобами слідчі територіальних підрозділів внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України.

Досудові розслідування тривають. За скоєне зловмисникам може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також