Двоє мешканців Рівненщини повірили, що їм подзвонили банкіри

1746 0

Ми у соцмережах:

Двоє мешканців Рівненщини повірили, що їм подзвонили банкіри

Довірившись в телефонній розмові озвученій інформації, потерпілі надали конфіденційні дані, а відтак — доступ шахраям для проведення транзакцій. А дарма, бо втратили з карток 64 тисячі гривень.

Довірившись в телефонній розмові озвученій інформації, потерпілі надали конфіденційні дані, а відтак — доступ шахраям для проведення транзакцій.

Жертвою аферистів став 34-річний житель Сарненщини. Йому зателефонувала невідома особа нібито зі служби безпеки банку. Під час спілкування аферист назвав номер банківських карток та їх балансу. Це і змусило його повірити в те, що він дійсно розмовляє із працівником фінансової установи.

Не усвідомлюючи своїх подальших дій, потерпілий назвав шахраєві код-підтвердження транзакції, який надійшов у смс.

Із платіжних карток чоловіка зникли грошові кошти в сумі 29 тисяч гривень.

За схожою схемою ошукали і 78-річну рівнянку — із її рахунка аферисти перерахували 35 тисяч гривень. Досудові розслідування за фактами шахрайств тривають.

Правоохоронці вчергове наголошують і застерігають громадян: якщо вам телефонують з будь-яких питань стосовно ваших банківських рахунків, перервіть розмову і сконтактуйте з представником фінустанови за вказаним на звороті картки номером кол-центру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також