Двоє рівненських адвокатів судитимуть топ-корупціонерів України

4687 1

Ми у соцмережах:

Віктор Ногачевський та Микола Глотов. Фото - зі сторінки п.Ногачевського у Facebook

Вчора, 11 квітня, президент Петро Порошенко підписав укази про призначення судів Вищого антикорупційного суду України, який виноситиме вироки у корупційних справах посадовцям та правоохоронцям топ-рівнів.

Серед списку призначених суддів є двоє рівненських адвокатів: Микола Глотов та Віктор Ногачевський, які пройшли майже піврічний відкритий конкурс, зокрема тестування, співбесіду та перевірку на доброчесність з боку міжнародних експертів та громадськості.

Микола Глотов. Фото - з його сторінки у FacebookМикола Глотов став суддею апеляційної палати ВАСУ. Загалом ця палата нараховуватиме 11 суддів. Віктор Ногачевський працюватиме у першій інстанції ВАСУ, в якій буде 27 суддів.

 

Микола Глотов навчався у Київському університеті права НАН України. З 2011 року має право займатися адвокатською діяльністю, з 2014 року працював юрисконсультом Вищого професійного училища №1 Рівного, а з 2016-го – ще й викладачем у Рівненському аграрному коледжі. Дружина адвоката, Павлина Глотова, є помічницею судді Рівненського міського суду.

Віктор Ногачевський. Фото - з його сторінки у FacebookВіктор Ногачевський також навчався у Київському університету права. Адвокатською діяльністю займається з 2009 року. З 2017 року п.Ногачевстький є директором та співвласником однойменного товариства та адвокатського об’єднання «Лінія Права».

На початку своєї кар’єри (у 2002-2007 роках) п.Ногачевьсикй працював в органах прокуратури у Млинові та Рівному. У 2007-2009 роках був юристом ТОВ “Західноукраїнський юридичний альянс, у 2009-2010-х - юрист-консультантом ТОВ “Захід-Термо”.

Додамо, що документи на участь у конкурсі до ВАСУ торік подали понад півтори сотні суддів та адвокатів, зокрема дев’ятеро рівнян, з яких троє не пройшли тестування, а решта, окрім Глотова та Ногачевського,– перевірку на доброчесність та співбесіду.

Зокрема, у міжнародних експертів та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України були запитання до майна та декларацій рівненських суддів Мар’яна Головчака, Андрія Сала, Анатолія Квятковського.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також