Двоє жительок Рівненщини – у числі переможниць 19-го Всеукраїнського радіодиктанту

1464 0

Ми у соцмережах:

Двоє жительок Рівненщини – у числі переможниць 19-го Всеукраїнського радіодиктанту

Двоє жительок Рівненщини – у числі переможниць 19-го Всеукраїнського диктанту національної єдності. Марина Степанюк зі Здовбиці Здолбунівського району і Ніна Базан із Мульчиць Володимирецького району зробили лише по одній помилці і отримали третє місце.

Імена переможців Всеукраїнського диктанту національної єдності сьогодні оприлюднили на сайті Українського радіо. І лише двоє людей, які надіслали на його адресу свої варіанти, написали без жодної помилки. Це шестикласниця із Закарпаття Анастасія Швець та Роман Бабюк, який не вказав, ані віку, ані місця проживання. Нагадаємо, що Всеукраїнський радіодиктант писали 8-го листопада.

Цьогорічний диктант складним назвав автор тексту Олександр Авраменко і тому при перевірці результатів запровадили також дві номінації. Друге місце посіло 33 іспитники – вони написали слово "цифра" без лапок. І на третьому – ті, що припустилися однієї помилки – таких 31. Всього ж на перевірку надійшло майже шість тисяч текстів, повідомляє Суспільне.

Виявився текст складним, бо тільки двоє переможців. Згадайте, минулого року було аж 311 робіт, у яких не було жодної помилки. Хоча, тут треба зауважити, що минулого року можна було протягом двох днів піти до фахівця, до філолога, до науковця і вивірити кожне слово, розумієте, порадитися, пережити з цим. А тут треба було протягом 15-ти хвилин надіслати і це все було зробити, в принципі, неможливо. Тому, можливо, тільки два переможці, розповів телефоном Олександр Авраменко, автор радіодиктанту.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також