Двох чоловіків, які викрали людину, залишили у сізо, а третього - відпустили додому

1860 0

Ми у соцмережах:

фото - порталу ВСЕ

17-річного Ігора Огородника, якого підозрюють у викраденні та катуванні людини , відпустили під домашній арешт з 21-ї години вечора до 8-ї години ранку.

У Рівненському апеляційному суді неповнолітньому підозрюваному змінили запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт. Двох інших підозрюваних у катуванні вантажника з ринку Дикого Володимира Жигадла, 18-річного Івана Тищука та 37-річного Валерія Остапчука суд апеляційної інстанції залишив під вартою до 25 березня.

Ця резонансна подія в Рівному сталася 15 січня. На вулиці Романа Шухевича у Рівному до чоловіка з мікроавтобуса вибігли троє невідомих та почали його бити. На потерпілого одягли кайданки, заштовхали в автомобіль та повезли у село Великий Олексин Рівненського району, де тримали у закинутому сараї. Зі слів постраждалого, нападники його катували та погрожували розправою усій сім’ї. Вантажнику вдалось втекти після того, як він пообіцяв віддати 1000 євро, які були в нього вдома. Медики у чоловіка виявили 10 зламаних ребер, повністю роздроблені гайморові пазухи та розбиті тканини ока. Чоловіку відразу надали невідкладну медичну допомогу.

24 січня року 37-річному рівнянину Валерію та його двом спільникам 17-річному Ігорю та 18-річному Івану, мешканцям Рівненського району, оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (позбавлення волі), ч. 1 ст. 122 (нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості) та ч.3 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Дві доби - 13 та 14 лютого у Рівненському апеляційному суді відбувся розгляд апеляційних скарг захисників трьох підозрюваних про скасування ухвал Рівненського міського суду, якими задоволено клопотання слідчого про обрання кожному з підозрюваних запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши думку захисників підозрюваних, самих підозрюваних, представника неповнолітнього й представника потерпілого, думку прокурора, апеляційну скаргу захисника неповнолітнього задовольнив, двом іншим — відмовив.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 24 січня про обрання 17-річному підозрюваному запобіжного заходу - і тримання під вартою скасував та ухвалив нову, якою йому обрано запобіжний захід - домашній арешт з 21:00 до 08:00 строком до 25 березня . Першокурсника одного з рівненських вищих професійних училищ звільнено з зали судового засідання. Двоє інших підозрюваних під вартою перебуватимуть щонайменше до 25 березня.

 

Читайте більше  Викрали, замотали голову скотчем і били до напівсмерті: у Рівному катували вантажника, який заперечив підприємцю

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також