Двох «очільників» Херсонщини оголосили державними зрадниками

2095 0

Ми у соцмережах:

Двох «очільників» Херсонщини оголосили державними зрадниками

Підозру у держзраді отримали двоє громадян України, яких окупанти призначили «керівниками» Херсона та Херсонської області.

 СБУ повідомляє, що йдеться про так званих «голову Херсонської обладміністрації» та «голову Херсонської міської адміністрації».

Після тимчасової окупації міста у російських військових виникли труднощі з пошуком колаборантів і «призначенням» їх на керівні посади.

- Місцеве населення має проукраїнську позицію та розуміє абсолютну незаконність перебування в Херсоні окупаційних військ. У зв’язку з цим російським спецслужбам довелося «діставати» з кишені свою агентуру, яка не має жодного авторитету серед херсонців, і єдине, що пов’язує її з обласним центром – це колишній досвід роботи в різних структурах міста та області, - інформує Служба безпеки України.

Відтак мешканець Києва, який до 1991 року проживав у Херсоні, став «керівником міської адміністрації» 26 квітня.

Цього ж дня окупанти призначили «керівником обласної адміністрації» екс-очільника Херсона з проросійськими поглядами. З початку повномасштабної війни він підтримав окупацію міста та очолив так званий «комітет порятунку за мир і порядок». Крім того, організовував мітинги на підтримку російської окупації.

Наразі обом фігурантам оголошено про підозру за ст. 111 ККУ («державна зрада»). Зрадників очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також