Двох поліцейських зловили на збуті службової інформації

2685 0

Ми у соцмережах:

Двох поліцейських зловили на збуті службової інформації

Двоє працівників карного розшуку Вінниці копіювали інформацію з обмеженим доступом із серверів МВС і продавали її стороннім особам. Поліцейських викрили завдяки пильному моніторингу мережі Інтернет на спеціалізованих форумах у Рівному. Саме правоохоронці Рівненщини відшукали їхні пропозиції щодо надання за матеріальну винагороду відомостей з автоматизованих систем державних органів.

За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури працівниками Поліського Управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України та Рівненського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрито правоохоронців з Вінниці, які незаконно збували за грошову винагороду інформацію з обмеженим доступом. Передача інформації і листування відбувалися за допомогою, на їхню думку, найбільш захищеного телефонного месенджера. Банківські картки були оформлені на дружину одного з поліцейських і їхнього знайомого - фігуранта кримінального провадження щодо викрадення автомобіля.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

Додатково до Єдиного реєстру були внесені відомості за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. За місцем проживання і роботи підозрюваних у Вінниці були проведені обшуки, під час яких вилучено банківські картки та комп'ютерну техніку, усе буде направлено на експертизу.

За збут службової інформації передбачено позбавлення волі до шести років з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також