Джо Байден емоційно відреагував на кривавий обстріл України

952 0

Ми у соцмережах:

Джо Байден емоційно відреагував на кривавий обстріл України

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден назвав повітряну атаку Росії 29 грудня по Україні найбільшою з початку війни. Він нагадав, що цей удар є нагадуванням про наміри Володимира Путіна в цій країні.

Про це повідомляє CNN.

- Це суворе нагадування світу про те, що майже через два роки цієї руйнівної війни мета Путіна залишається незмінною. Він прагне знищити Україну та підкорити собі її народ. Його необхідно зупинити, — йдеться у заяві Байдена. 

На тлі масованої атаки по Україні глава Білого дому знову закликав Конгрес надати додаткову допомогу Києву, заявивши, що надані США системи оборони перехопили багато російських безпілотників та ракет, запущених у п'ятницю.

- Якщо Конгрес не вживе термінових заходів у новому році, ми не зможемо продовжувати відправляти зброю та життєво важливі системи протиповітряної оборони, необхідні Україні, наголосив президент США.

У своїй заяві Байден акцентував на глобальних наслідках боротьби України.

- Ставки цієї боротьби виходять далеко за межі України. Вони впливають на весь блок НАТО, безпеку Європи та майбутнє трансатлантичних відносин,резюмував американський лідер.

За словами міського голови  Києва Віталія Кличка, у столиці вкотре збільшилася кількість загиблих внаслідок масштабного повітряного удару російських терористів 29 грудня. Рятувальники дістали з-під завалів складської будівлі дев'ять тіл.

Інші наслідки ракетного обстрілу Києва 29 грудня
Пошкоджена будівля станції метро "Лук’янівська", вхід до метро був закритий, потяги проїжджали станцію без зупинок. Проте станом на 10 ранку станція метро "Лук’янівська" відновила свою роботу.

В Подільському районі: загоряння складу на площі орієнтовно 3000 м2.

У Святошинському районі:

зафіксовано загоряння незаселеного багатоповерхового будинку;

загоряння трьох автомобілів.

Наразі обидві пожежі вже ліквідовано.

В Шевченківському районі:

загоряння в недобудованому бізнес-центрі;

пошкодження житлового будинку;

загоряння на території гаражів (ліквідовано);

пожежа на території складських приміщень;

на території нежитловій забудові.

В Дарницькому районі:

пошкодження житлового багатоповерхового будинку;

пошкодження одного приватного будинку.

Нагадаємо, в Одеській області 30 грудня оголосили жалобу, щоб вшанувати пам'ять жертв російського ворожого обстрілу, який стався у п'ятницю. 

TrueUA


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також