«Дзвони Президенту!», наказали мітингувальники Анатолію Юхименку, в.о. голови облдержадміністрації

3630 0

Ми у соцмережах:

«Дзвони Президенту!», наказали мітингувальники Анатолію Юхименку, в.о. голови облдержадміністрації

Майже годину приміщення Рівненської обласної державної адміністрації тримали в облозі люди, які вчора в обід зібрались на мітинг на майдані Незалежності. Близько тисячі мітингувальників, виламавши двері та вибивши шибки центрального входу, увірвались до будівлі. Охорона, здебільшого працівники патрульно-постової служби та «Грифону», не змогли стримати натиск мітингарів. Тож люди піднялись на шостий поверх, в кабінет Анатолія Юхименка, який виконує обов'язки голови облдержадміністрації. Адже голова ОДА Василь Берташ до понеділка перебуває у відпустці.

Мітингуючі вимагали від Юхименка, щоб він зателефонував Президенту і передав вимогу народу — відкликати з вулиці Грушевського у столиці «Беркут» та внутрішні війська. Крім того, мітингуючі заявили: створена Народна Рада в Рівному тепер буде виконувати обов’язки обласної державної адміністрації, і підпорядковуватиметься вона винятково центральній Народній раді, що в Києві. Мітингувальники вимагають скликати позачергову сесію обласної ради та проголосувати за таке рішення. У разі спроби представників влади силою розігнати мітинг — пригрозили захопити будівлі обласного управління МВС.

На дзвінок до Президента Юхименку відвели півгодини. Якщо цього не зробить — пригрозили викинути його та решту працівників адміністрації на вулицю. Якщо потрібно буде — застосувати для цього силу. Тим часом заблокували всі входи та виходи у будівлю облдержадміністрації. Через півгодини в.о. голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко та заступник голови Олексій Губанов під крики «ганьба» вийшли до мітингувальників. Юхименко повідомив, що зв’язався телефоном із заступником голови адміністрації Президента та озвучив вимоги людей. У відповідь почув, що нині з цього приводу тривають переговори між Президентом та представниками центральної Народної ради. Тим часом в переповненому мітингувальниками холі будівлі ОДА почалась штовханина. Анатолія Юхименка почали шарпати за руки, йому ледь вдалося вирватись і повернутись до свого кабінету. Хтось з мітингувальників намагався вдарити в обличчя заступника голови ОДА Олексія Губанова. Інша частина мітингуючих витягнула з будівлі працівника міліції, відібрали спецзасоби та пустили в холі газ. Щойно стало відомо, що до ОДА під'їхав Микола Кучерук, народний депутат від «Батьківщини». Він пішов на переговори в кабінет Анатолія Юхименка. Після зустрічі до мітингувальників вийшов Анатолій Юхименко і заявив наступне: — Щоб не допустити кровопролиття я прийняв рішення написати заяву на ім’я голови ОДА Василя Берташа про свою відставку. Після цього пан Юхименко взяв листок паперу та пішов до свого кабінету. Такі ж заяви пообіцяли написати ще два заступники голови ОДА — Світлана Сад та Володимир Новак. tag:майдан tag:рівне на майдані


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також