Є і пральня, і перукарня: у Рівному відкрили побутовий центр для переселенців (ФОТО)

547 0

Ми у соцмережах:

Фото - з телеграм-каналу Андрія Карауша

Локація зручна.

 Такою новиною поділився у своєму телеграм-каналі голова обласної ради Андрій Карауш:

- Розкажу про класний проєкт, який у Рівному вдалось втілити спільно з центром "Я Маріуполь" і насамперед для маріупольців. Таких ВПО у місті офіційно пів тисячі.  

Отже, на Пластовій, 27 відкрився побутовий центр із пральнею, перукарнею та швейною кімнатою. Ще торік маріупольці виграли грант в Рівненського обласного благодійного фонду "Наше майбутнє", на 150 тис. грн закупили обладнання. А цьогоріч до кінця реалізували проєкт за підтримки ГО "Офіс підтримки локальної демократії". 
 
 
Це 8-й побутовий центр в Україні в мережі "Я Маріуполь. Турбота". Раніше такі відкрились у більших обласних центрах, переселенці у Рівному про це знали й самі просили організувати щось подібне. Ремонт у приміщеннях зробили коштом бюджету Маріуполя, також їхня міська рада взяла на себе утримання чотирьох працівниць. Локація на Пластовій зручна ще й тому, що поруч – гуртожиток, де мешкає багато ВПО.  
 
 
 
Для соціально незахищених категорій маріупольців послуги тут безкоштовні. Для тих, хто працює – платні, але за нижчими цінами, ніж це було б у інших закладах міста. До слова, "Я Маріуполь" звернувся до інших релокованих адміністрацій та запропонував співпрацю: вони компенсують вартість послуг – а у побутовому центрі обслуговують соціально незахищені категорії. Відповіді наразі чекають.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також