Є шанс потрапити в антарктичну експедицію

1797 0

Ми у соцмережах:

Є шанс потрапити в антарктичну експедицію

До 30 листопада триватиме прийом документів від усіх бажаючих на участь у 24-й Українській антарктичній експедиції на станції «Академік Вернадський» у 2019-2020 роках.

Щоправда, уже зареєстрована рекордна кількість заявок – за жовтень документи подали 116 кандидатів. Уперше цього року було оголошено в Україні відкритий конкурс на відбір команди на станцію «Вернадський».

У Національному антарктичному науковому центрі запевняють, що відбір кандидатів здійснюватимуть «винятково за фізичними, психологічними та фаховими критеріями». Команда експедиції формуватиметься з 12 людей: сім науковців, троє людей інженерно-технічного персоналу, лікар та кухар.

До речі, цьогоріч жінкам вперше дозволили брати участь в українській антарктичній експедиції. Серед кандидатів, які подали документи, є вже 26 жінок.

Україна – одна з 30 країн світу, яка має постійну станцію в Антарктиці, що функціонує цілий рік. Щороку на станцію «Академік Вернадський» вирушає річна експедиція, до якої входять вчені та технічний персонал. Також під час антарктичного літа проводяться сезонні експедиції.
До речі, в різні роки у атарктичній експедиції на станції Вернадського були й рівняни - Роман Братчик, Олександр Міхо, Павло Тарасович та Ігор Клубук. А у парку ім.Шевченка у Рівному навіть встановлено пам’ятний знак дослідникам Антарктиди. Це великий камінь з базальту, який привезли з Костопільського кар’єру. На камені викарбувані імена рівненських дослідників.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також