Є тільки один-єдиний спосіб перемогти коронавірус

1061 0

Ми у соцмережах:

Є тільки один-єдиний спосіб перемогти коронавірус

Міністр охорони здоров'я Степанов назвав єдиний спосіб побороти COVID-19

 

Для того, щоб перемогти пандемію коронавірусу, Україні не достатньо вдосконалення медичної системи. Кількість хворих на COVID-19 збільшуватиметься, допоки українці не будуть дотримуватися всіх встановлених правил.

Про це на брифінгу 15 жовтня заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, нагадавши, наскільки важливо дотримуватися рекомендацій МОЗ, щоб розірвати ланцюг передачі хвороби, передає obozrevatel.

"Світ нічого поки не вигадав і немає нічого іншого, ніж берегти себе у спосіб, який ми пропонуємо: маска, дистанція, користування антисептиком", – зазначив він.

Також міністр додав, що додатково, за ініціативою Міністерства охорони здоров’я, було ухвалено рішення щодо посилення карантинних обмежень в Україні. Серед них:

  • майже заборонено проведення будь-яких масових заходів ("зелена" зона – не більш як 50 осіб із дотриманням соціальної дистанції, "жовта" – не більш ніж 30 і "помаранчева" – 20 осіб);
  • обмеження щодо роботи закладів громадського харчування (закриття о 22.00 і не пізніше);
  • контроль людей, які перебувають на самоізоляції, здійснюють заклади охорони здоров’я і поліція;
  • контроль за дотриманням правил на ринках, у ресторанах чи магазинах покладено на Держпродспоживслужбу, а в транспорті – на органи місцевого самоврядування із підрозділами Укртрансбезпеки.

"Важливо, щоб ми всіх цих речей дотримувалися. І тоді ми точно будемо в змозі перемогти COVID-19. Ми можемо скільки завгодно збільшувати ліжкомісця, але в медичної системи будь-якої країни є межа. Зокрема й в Україні. Тому, будь ласка, дотримуйтеся цих правил і будьте здорові", – наголосив Максим Степанов.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також