«Едельвейс» помпезно відкрив школу мистецтва, а Коваль пообіцяв ще й освітлити двір (ФОТО)

4104 0

Ми у соцмережах:

«Едельвейс» помпезно відкрив школу мистецтва, а Коваль пообіцяв ще й освітлити двір (ФОТО)

Відоме у Рівному мистецьке об’єднання «Едельвейс» урочисто відкрило нове приміщення на вулиці Коновальця. Тепер діти займатимуться танцями у просторих залах, при будівництві яких використали найсучасніші технології.

За словами художнього керівника Олени Присяжненко, своє нове двоповерхове приміщення вони називають суперпростором:

- Наші танцювальні зали побудовані за усіма сучасними технологіями. Головне досягнення – це витяжки німецького виробництва, які дозволяють дітям все заняття дихати на повні груди. Для дітей у роздягальнях оснащена тепла підлога. Тому коли вони перевдягатимуться, ноги не будуть мерзнути. На кожному поверсі в нас є спеціальні зони для батьків, щоб вони очікували дітей у комфортних умовах.

Творчі гуртки «Едельвейсу» раніше займалися у «Текстильнику», проте зараз їх відвідує велика кількість дітей. Тому з розширенням допомогла місцева команда «Слуги Народу».

Директор компанії «Реноме Євробуд», кандидат у депутати міської ради від «Слуги Народу» Андрій Моніч розповідає, що усі роботи зайняли у них близько півроку:

на фото: Олександр Ковальчук, Андрій Моніч, Віталій Коваль

 

- Був виконаний комплекс робіт по доутепленню фасаду. За німецькою технологією, вдвічі була збільшена товщина утеплювача. Старі вікна були замінені на енергоефективні. Весь простір зроблений так, щоб до нього з легкістю могли потрапити люди з інвалідністю.

 

У скільки обійшлася перебудова приміщення, представники «Едельвейсу» не розголошують. Однак говорять, що все вартувало кілька мільйонів гривень.

 

Допомогли з коштами для мистецького об’єднання меценати. Одним із них став народний депутат з фракції «Слуга Народу» Олександр Ковальчук.

Народний депутат України Олександр Ковальчук на відкритті мистецького простору

- Ця організація для мене є рідною, адже мої діти займаються у «Едельвейсі». Більше того, у 2018 році я брав участь у шоу-концерті «Аліса в країні див». Новий сучасний простір «Едельвейсу» - це яскравий приклад, коли приватний бізнес спрямовує кошти, щоб покращити умови, в яких навчаються діти. В приміщенні кардинально вирішили питання з чистим повітрям у танцювальних класах. Від себе скажу, що команда «Слуги Народу» працюватиме над тим, щоб для дітей у рівненських школах і садочках була зроблена хороша вентиляція.Адже чисте повітря дуже важливе для здоров’я та роботи мозку, - поділився нардеп Олександр Ковальчук.

Під час відкриття мистецького простору голова Рівненської ОДА та кандидат на посаду міського голови Рівного Віталій Коваль пообіцяв, що територія навколо суперпростору буде освітлена та облагороджена у рамках його програми «Подаруй світло».

Передвиборча агітація


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також