Єдиний пляж у Рівному: показали ідею (ФОТО)

3555 0

Ми у соцмережах:

на фото Марія Голюк

Ініціативна група презентувала ідею, яким може бути пляж Басів Кута і відпочинкова зона навколо.

Ідею розробила рівненська ландшафтна архітекторка Марія Голюк:

- Сквер біля пляжу вже віджив своє. Адже елементи благоустрою там вже давно застаріли. Щодо пляжу, то він неякісно зроблений. Питні фонтанчики там ніби є, але водичку там я б не пила. По факту є пляж, і все. Там немає ні лав, ні лежаків, на яких можна було б прилягти. Наше завдання зробити пляж більш якіснішим. Там є й спортивні зони. Але, скажімо, волейбольний майданчик – це поле засипане піском.

Ми пропонуємо зробити огородження та додати туди лав й ліхтарів, щоб там можна було грати й у вечері. Іншими словами, зробити універсальне поле для пляжного футболу та волейболу.



Я пропоную, щоб там це все з’явилося із мінімальними втручаннями у природне середовище. Адже там досить багата екосистема навколо. Навіть освітлення, яке там потрібне, треба обирати таке, щоб не зашкодило пташкам.

Вздовж усіє набережної пропонують облаштувати доріжку для велосипедистів та пішоходів, яка буде з’єднана із зеленим коридором у Гідропарку.

Пропонується облаштування пірсу, який би дозволяв гуляти біля води та рибалити.

Разом із тим, авторка пропонує облаштувати дитячий майданчик та майданчик для вигулу собак.

Біля трьох побудованих багатоповерхівок пропонується зробити абсолютно пішохідну зону та обмежити туди доступ автомобілів.

Однак авторка ідеї зауважила, що вагомою проблемою є стан самої водойми Басового Кута. І цю проблему в майбутньому потрібно вирішити.

Координаторка проекту Оксана Майборода уточнила, що скоро буде створена форма, щоб зібрати усі пропозиції від рівнян. Адже концепція зміни пляжу та парку поки лише на стадії обговорення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також